• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Can, Muhtarlarla Buluştu

Başkan Can, Muhtarlarla Buluştu
Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, muhtarlarla biraraya gelerek, öğle yemeğini birlikte yedi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, muhtarlarla biraraya gelerek, öğle yemeğini birlikte yedi. Her ay düzenli olarak bir araya geleceklerini ifade eden Başkan Can, "Hedeflerimizi sizlerle birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Belediye yemekhanesinde düzenlenen yemekte açılış konuşmasını Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü yaptı. Güllü, "Tarsus Belediyemiz Sayın Şevket Can beyin muhtarlarımız onuruna verdiği yemekte bir aradayız. Arkadaşlar, sayın başkanımız bizlere çağrı yaptığında zaman zaman bu tarz toplantılar yapılmasını talep etmişti. Biz de olumlu karşıladık. Başkanımız bizi sürekli destekliyor. Bu toplantıları bundan sonra rutin olarak yapmayı planladık. Bu arada bazı sıkıntılarımız var. Özellikle kırsalda olan muhtarlarımızın. Zaten bu toplantılarımızın amacı daire müdürlerimizle muhtarlarımız bir araya getirmek ve sorunları birinci ağızdan aktarmaktır. Sabırla her sorunun düzeleceğine inanıyorum. Huzurunuzda sayın Başkanıma, başkan yardımcılarıma, daire başkanlarına ve çalışanlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Muhtarlarla daha önce bir araya geldiklerini, bundan sonra rutin olarak bir araya geleceklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise, muhtarların kendilerinin mesai arkadaşları olduğunu kaydetti.

Başkan Can, "Bu toplantılarda sizlerle bir araya gelip dertleşeceğiz, sizlere yaptığımız, yapacağımız hizmetleri, hedeflerimizi sizinle birlikte inşa edeceğiz. Katılımın yüksek olmasından dolayı ayrıca sevinç duyduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum. 2014 yerel seçimlerinden sonra hepinizin bildiği gibi, bizler daha önce 45 tane mahalleye hizmet ediyorduk. Yeni yasa ile birlikte 129 tane köy Tarsus Belediyesi'nin bir mahallesine haline dönüştü. Kapanan 5 tane beldemiz de Tarsus Belediyemiz'in birer mahallesi haline geldi. Toplam bizim 179 tane mahallemiz var. Tabi yeni yasa sıkıntılı bir yasa. Ama yapacağımız bir şey yok. Bu yasaya alıştık. Çıraklığını yapmadığın bir işin ustalığını yapamazsın misali, biz hedeflerimizi projelerimizi birer birer vatandaşımızın hizmetine sokacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızla desteği ve duası ile birlikte güzel çalışmalara imza attık. Burhanettin Başkanım'la, yapılacak hizmetlerle ilgili devamlı irtibat halindeyiz" diye konuştu.

Tarsus'un huzurunu kimsenin bozamayacağını belirten Başkan Can, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz yeter ki bir olalım, biz yeter ki, birlikte olalım. Biz bir olduğumuz sürece birlikte olduğumuz sürece, Allah'ın izni dün nasıl güzel günlerde birlikte yaşadıysak gene yaşamaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı yaşanabilir bir şehirde yaşatmaya devam edeceğiz ama en önemli olayımız, bizim kardeşliğimizin devam etmesi, bizim huzurumuzun devam etmesi, bizi bize düşürmeye çalışanlara fırsat vermememiz. Biz Tarsus'ta yıllarca birlikte yaşadık, birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Birlikte de yaşayacağız Allah'ın izni ile. Ticaretimiz bir, dinimiz bir, kitabımız bir, aynı havayı teneffüs ediyoruz, aynı suyu içiyoruz. Biz bir olduğumuz sürece, birlikte olduğumuz sürece Tarsus'un huzurunu kimse ama kimseye bozdurmayacağız. Netice itibari ile bunun adı terördür. Terörde kitap olmaz, dostluk olmaz, kardeşlik olmaz adı üstünde terördür. Ben inanıyorum ki, öylede bütün mahallelerimiz bundan rahatsız, bütün herkes rahatsız ama inşallah bu zor günler birbirimize kenetlendiğimiz sürece, birbirimizden ayrılmayacağımız şekilde kaynaştığımız sürece bu art niyetli insanlara, bu kötü niyetli insanlara meydan kalmayacak diyorum. Allah'ın izni ile. Siz bize inandınız, Tarsus halkı bize inandı. Tarsus halkı bizlerden yana teveccühünü kullandı. Bizim hedefimiz siyasetin haricinde Tarsus halkının duasını ve desteğini almak, birlikte yaşamak, yaşanabilir bir şehir bırakmak evlatlarımıza yaşanabilir bir şehirde bırakmak istiyoruz. Cenabı Allah bu birlikteliğimizi daim etsin diyorum. Katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Başkan Can, mahallelere yapılacak hizmetleri de tek tek anlattı. Konuşmaların sonunda muhtarlar mahalleleri ile ilgili sıkıntıları dile getirdiler.

Başkan Can, Muhtarlarla Buluştu

Başkan Can, Muhtarlarla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim