• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Başkan Can, 3 yılın hesabını verdi

Başkan Can, 3 yılın hesabını verdi
Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus halkının omuzlarına yükledikleri sorumluluk bilinciyle hizmet verdiklerini söyledi.

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus halkının omuzlarına yükledikleri sorumluluk bilinciyle hizmet verdiklerini söyledi.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Can, 3 yılda yaptıklarını ve son 2 yıl içinde yapacakları projeleri görsel sunumlar eşliğinde anlattı.

Yerel yönetim olarak sosyal adalet ve toplumsal huzuru ön planda tuttuklarını kaydeden Başkan Can, "Biz yerel yönetim olarak, demokratik, insan haklarına, din ve vicdan özgürlüğüne saygılı, sosyal adalet ve toplumsal huzuru ön planda tutan, hizmetlerde eşitlik ve vatandaşları bilgilendirmeyi amaç edinen, akılcı, yenilikçi bir anlayışla sizlere hizmet ediyor, bu anlayışlar çerçevesinde projelerimizi geliştirerek hayata geçirmek istiyoruz. Belediyecilik, dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir ve aşkla, sorunlara odaklanmaktadır. Belediyecilik, gülümseyen yüzdür, uzatılan eli, geri çevirmeyen, cömertliktir, darda kalanlara, acil yardımıdır.

Küçük, akıllı dokunuşlarla büyük işler başaran belediyeyiz. Her vatandaşın onurlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri temin edilmelidir. Tüm faaliyetlerimiz, gelir ve giderlerimiz konusunda her zaman şeffaf davranıyor, hiçbir şekilde gerek ilgili mercilere gerekse siz değerli vatandaşlarımıza hesap vermekten kaçınmıyoruz. Gerek şahsım, gerekse tüm çalışma arkadaşlarım, şehrimiz ve yeni bağlanan mahallelerimizle birlikte yaklaşık 350.000 vatandaşımızın haklarını korumak, onların huzur ve güven içerisinde yaşayabilmelerine imkan sağlamak gibi ulvi bir görevin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğu hiçbir zaman unutmuyoruz" ifadesini kullandı.

Son 3 yılda 17 hizmeti hayata geçirdiklerini altını çizen Başkan Can, "

Şu ana kadar açılışını yaptığımız 17 hizmetimizin yaklaşık değeri 20.000.00 TL'dir. Hizmette çıtamızı sürekli yükseltiyoruz. Şu anda Berdan projemizin 1'nci etabı devam ediyor. Yaklaşık 100 dönüm alan üzerine planladığımız birinci etabımızın bizlere maliyeti 15.000.000 TL'dir. Devam eden inşaatımızda yürüyüş yolları, meydanlar, lokantalar, çay bahçeleri, kaykay pisti, kafeterya, satış büfeleri, oyun ve spor alanları bulunuyor. Hedefimiz Berdan-1 projesini Adana-Mersin D-400 bulvarından başlatarak Devlet Bahçeli Bulvarına kadar 6.5km götürmektir. Berdan nehrimizin sağında ve solunda yeşilalan bölgeleri oluşturduk. İnşallah Berdan projemiz Çukurova'nın gerdanlığı olacaktır. Hedefimiz şehrimize gelecek misafirlerimizi nezih bir ortamda ağırlamaktır. Diğer yandan yine 15 milyon TL'lik Vuslat meydanı projemiz her şeyiyle hazır ama Anıtlar kurulu kazı yapmak zorunda olduklarını söylediler. Şu anda kazı çalışması devam ediyor. Kazının ardından gerekli izinler çıktığı anda projemizin inşaatına hemen başlıyoruz. Bunun yanında yaklaşık 11 milyon TL'lik Ergenekon Yaşam merkezimizin inşaatı devam ediyor. Yap işlet devret modeli gibi düşünülebilir. Altı pazaryeri, Üstü kapalı yüzme havuzu, düğün salonları, hamam, sauna, buhar, masaj odalarının olduğu bir tesis inşallah bu projemizde Haziran yada Temmuz ayında Tarsuslu hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bu projemizde belediyemizin cebinden 1 TL çıkamadan yapılmaktadır" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Başkan Can, "Büyükşehir Belediyemizin Yarenlik alanı ve Kültür Parkındaki düzenlemesinin örnek bir çalışma oldu. Tarsus'a yaptıkları hizmetlerinden başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

68 şehit ailesine konut verdiklerini ifade eden Başkan Can, "Şehitleri bizim namusumuzdur, gaziler bizim gururumuzdur. 68 şehit ailemize ücretsiz konut verdik, tedavi gören 4 gazimize de kişi başı 10 bin TL nakdi yardımda bulunduk.

Ülkemiz ve şehrimiz için, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için, bu güzel coğrafyada 1000 yıldır süregelen kardeşliğimizin devamı için, çocuklarımıza yaşanabilir bir kent bırakmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" dedi.

MHP'li belediyelerin hesap vermek çekinmediğini belirten Mersin Milletvekili Baki Şimşek, "Belediye Başkanımız projelerle alakalı hem Tarsus kamuoyunu hem de değerli hemşehrilerimizi bilgilendirdi. Milliyetçi Hareket Partili belediyeler her yıl halka hesap veriyorlar yaptıklarını, yapacakların gösteriyorlar. Allah'a şükür 23 yıldır da Tarsus Belediyesi sizlerin duasıyla ve desteğiyle Milliyetçi Hareket Partililer tarafından yönetiliyor. Bu güne kadar bizi mahcup etmediler. Hep halkın önünü açacak projeler ortaya koydular. İnşallah el ele Tarsus ve Mersin Büyükşehir Belediyemiz Tarsus'un daha da yaşanabilir bir kent olması adına daha büyük daha güzel projelerle imza atacaklardır diyorum. Ben başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise yaptığı konuşmada, "Belediye başkanımızı Tarsusumuza verdiği hizmetlerden dolayı kutluyorum. Geçmişten gelen bir alışkanlık var Tarsus'ta. Tarsuslu hizmete doymaz. 23 yıldır Tarsus gerçekten tarihin derinliklerindeki küllerinin arasından yeniden doğdu ve bugün geldiğimiz noktada dost düşman herkesin gıpta ile baktığı Türkiye'de hatta dünyada adından söz edilen bir kent haline geldi. Değerli arkadaşlarım belediyecilik hem çok zor hem de vebali ağır olan bir görevdir. Tarsus halkı 4 dönemden sonra yine bizimle birlikte bu yolu yürüyen bir arkadaşıma görev verdi. Bu bir bayrak yarışı. Birbirimizin eksiğini tamamlayacağız. Zaten büyükşehir belediyesi olarak hiçbir yerde ayrım yapamayız hatta aday olduğumuzda şu sözü vermiştik. Demiştik ki bu yasayla birlikte hizmet birimlerinin büyükşehire geçmesinden dolayı ilçe belediyelerinin payından büyükşehire ne geçmişse öncelikle onu o ilçeye harcayacağız ekstra olarak da büyükşehir belediyesinden yine hizmetleri götüreceğiz. Tarsus Belediye Başkanımız Şevket Can, çıtayı yükseltmiştir, kendisine teşekkür ediyoruz" cümlesini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Can, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a Tarsus'a verdiği hizmetlerden dolayı vazo, hediye ederken, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro, belediye çalışanları adına Başkan Can'a vazo verdi. Belediye Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu ise, Başkan Can'ın eşi Öznur Kara Can'a broş hediye etti.

Programın fuayen salonunda ise yapılan kokteyl ile birlikte 23. yıl pasta kesildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Tarsus Garnizon Komutanı Vedat Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İlçe jandarma Komutanı Mahmut Erim, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan, MHP Mersin İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Demir, siyasi parti temsilcileri ile kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Başkan Can, 3 yılın hesabını verdi

Başkan Can, 3 yılın hesabını verdi

Başkan Can, 3 yılın hesabını verdi

Başkan Can, 3 yılın hesabını verdi

Başkan Can, 3 yılın hesabını verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim