• BIST 9524.59
  • Altın 2492.847
  • Dolar 32.5154
  • Euro 34.7265
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Çakır, Turgut Özal Tabiat Parkında İncelemede Bulundu

Başkan Çakır, Turgut Özal Tabiat Parkında İncelemede Bulundu
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Turgut Özal Tabiat Parkı'nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi...

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Turgut Özal Tabiat Parkı'nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, Park ve Bahçeler Şube Müdürü Çetin Bozkurt ile birlikte Turgut Özal Tabiat Parkında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Turgut Özal Tabiat Parkının Malatya'nın önemli dinlenme ve mesire alanlarından biri olduğunu belirten Ahmet Çakır, "Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun talimatları doğrultusunda Turgut Özal Tabiat Parkı ile ilgili proje çalışmaları başlanmış ve proje kapsamında bazı çalışmalar yapılmıştı. Bu alanın Büyükşehir Belediyemize devri ile birlikte Malatya'ya nezih bir mekan kazandırmak için arkadaşlarımız yeni düzenleme çalışmalarına başladılar. Hemşehrilerimiz tarafından yoğun olarak kullanılmakta olan bu alanda, yeşillendirme ve ağaç dikim çalışmalarının yanı sıra, çevre düzeni, aydınlatma elemanları, sulama sistemleri, yürüyüş yolları ve pergola çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Yaptığımız yeni düzenlemeler sayesinde Turgut Özal Tabiat Parkımız çok amaçlı kullanılacak bir mekan haline dönüştürülmektedir" şeklinde konuştu.

"YENİ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI"

Çakır, Turgut Özal Tabiat Parkında ağaçlandırma çalışmalarının da başladığını belirtti. Çakır, "Büyükşehir Belediyesi olarak bu bölgemizde ciddi bir ağaçlandırma çalışması başlattık. İlk etapta Fahri Kayahan bölgemizde yapılan çalışmalar neticesinde orta refüjde ağaç sökme makinesi ile sökülen ağaçlar bu bölgeye nakledilerek dikimleri gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğümüz tarafından farklı boy ve ebatta yetişmiş yaklaşık bine yakın fidanımızı da yine bu bölgemize önümüzdeki aylar içerisinde dikimini gerçekleştirmiş olacağız. Göl çevresindeki düzenleme çalışmalarımızın da tamamlanması ile birlikte Malatya'mıza güzel ve nezih bir mekan, vatandaşlarımıza da nefes alabilecekleri, gezinti alanları, yürüyüş yollarının olduğu kaliteli bir piknik alanı kazandırmış olacağız" diye konuştu.

Başkan Çakır, Turgut Özal Tabiat Parkında İncelemede Bulundu

Başkan Çakır, Turgut Özal Tabiat Parkında İncelemede Bulundu

Başkan Çakır, Turgut Özal Tabiat Parkında İncelemede Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim