• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Cahan, 2016 Yılı Hedeflerini Açıkladı

Başkan Cahan, 2016 Yılı Hedeflerini Açıkladı
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 2015 yılının ardından 2016 yılında da hedeflere ulaşacaklarını belirterek, "2016 yılında büyük projelerimiz...

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 2015 yılının ardından 2016 yılında da hedeflere ulaşacaklarını belirterek, "2016 yılında büyük projelerimiz için milat yılı olacak" ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi 2016 yılında da atılımın ve değişimin öncelikler arasına alınması konusunda yol haritasını çizdi. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak'ın 2016 yılında birçok yeni projeyle karşılaşacağına dikkat çekti. "İlimizin yaşanabilir ve marka olması için 2016 yılı hedeflerini hassasiyet ile belirledik" derken,"İlimizin makus talihini yenmek ve marka şehir olmak vaadiyle çıktığımız yolda daha 2 yılımızı doldurmadan önemli işlere imza attık. Kentimizin kanayan yarası diye tabir ettiğimiz birçok konuda yaraları tedavi edecek uygulamalara imza attık. Ayrıca söz verdiğimiz projeleri de bitirdik. "Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" vaadiyle 2016 yılında ilimizi çok güzel değişimler beklemektedir" diye konuştu.

DEĞİŞİM PROJELERİ HAYAT BULACAK

Uşak'ta büyük projelerin 2016 yılında hayat bulacağını belirten Cahan, "Kentimizin imajına ve gelişimine etki edecek büyük projelerimizde 2016 yılı önemli bir noktada olacak. Bu bağlamda öncelikli olarak Kentsel Dönüşüm Projesi'ni bitirmek istiyoruz. Yaklaşık 450 milyon TL'lik bir yatırımın bu şekilde kazandırılmasını önemsiyoruz. TOKİ Başkanımız M. Ergün Turan ve bakanlarımızın desteklerini alan projemizin alanında 2016 yılında bitmiş haliyle hemşehrilerimizle beraber çay içeceğiz. Diğer yandan kentimizin gerdanlığı olacak Dokuzsele Deresi Islah Projesi'ni de 2016 yılında bitireceğiz. İlimizin mini Porsuk Çayı olacak projemiz kentin sosyal hayatına etki edecek. Kent Park Projesi de 2016 yılında ilerleyecek. Yeni bir örnek kent meydanı için yıkımlarımız devam edecek. Bu kapsamda okulların yıkımını sağlayacağız ve projenin bitirilmesine çok yaklaşacağız" dedi.

"Mahalle ve sokaklarda her yönüyle gelişim sürecek" diyen Cahan, Uşak'ın her noktasının eşit güzelliğe kavuşacağını söyledi. Cahan, "İlimizde her mahallede, mahallelerin yapılarını gözeten bir yapıda çalışmalarımız 2016 yılında da devam edecek. Mahallelerimizin park alanları, yolları, gibi temel gereksinimlerini sağlayacağız. Bunun yanında mahalle konakları ve sosyal alanlar için projelendirmelerimiz yapılacak. Ayrıca mahallelerimizin ihtiyaçları hasebiyle pazar yerleri çalışmaları da sürecek. Yeni pazar yerlerinin yanında mevcut pazar yerlerinin düzeltilmesini ve modern bir hale gelmesini sağlayacağız. Vatandaşlarımızla ortak aklı tam manasıyla işleterek kazanımlar elde etmeyi 2016 yılında da sürdüreceğiz. Hemşehrilerimizle beraber kenti birlikte yöneteceğiz" dedi.

Yollar ile ilgili olarak önemli çalışmalar yürüttüklerini, bu çalışmaların yeni yılda da daha iyi bir şekilde devam edeceğini kaydeden Cahan, "2015 yılı içinde ana caddelerimizde ve yollarımızda değişime gittik. Parkelerden kurtulup kaliteli ve modern asfaltla caddelerimizi tanıştırdık. Kaldırımlarıysa modern kentlerde olduğu gibi yaptık. Bazı caddelerimizi konsept projelerle örnek alanlara çevirdik. Bu tür uygulamalarımız 2016 yılında da olacak. Bütün ana caddelerimiz ve yollarımız düzelecek. Konsept projelerimiz sürecek. Bunun yanında sorunlu yol ve kaldırım kalmayacak. Kent içi çevre yollarını da tamamen aktif hale getireceğiz. Yeni ekipmanlarımız ile kısa sürede daha başarılı işler yapacağız. Ölüm kavşağı ve sorunlu kavşaklar diye tabir ettiğimiz alanlarda sorunlar bitecek. Alt geçitlerimiz ve üst geçitlerimizin yanında köprülü kavşak çalışmalarıyla trafiği önemli ölçüde rahatlatacağız" şeklinde konuştu.

Uşak'ta sosyal yardımlar ve sportif faaliyetler konusunda da etkin bir çalışma sergileyeceklerini bildiren Cahan, "Sosyal yardımlar konusunda 2015 yılı bizim için milat olmuştu. Bünyemizde kurduğumuz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz dar gelirli ve zor durumda olan hemşehrilerimize önemli destekler vermişti. Bu yıl da Müdürlüğümüz yeni ve başarılı projelerle "Kimsesizlerin kimsesi" olma hedefimizi gerçekleştirmemize vesile olacak. Diğer yandan spora verdiğimiz destekler 2016 yılında da sürecek. Bireysel ve takım sporlarında ilimizin ismi daha çok duyulacak. Geleneksel spor dallarımızdan olan ciride de destekler sağlayarak en iyi yerlere gelmesine vesile olacağız" dedi.

Uşak'ta kültürel değerler konusunda ciddi bir çalışma içinde olacaklarını anlatan Cahan şunları söyledi: "İlimize has olan kültürel değerlerimize sahip çıkmayı boynumuzun borcu olarak gördük. Yeni neslin geçmişini unutmaması adına etkin bir çalışma içinde olacağız. Uşak halıları için daha etkin bir yöntem uygulayacağız. Tarhanamız ve ciridimiz için de projelerimiz olacak. Tarihi evlerimizin restorasyonu ve kente kazandırılması için projeler yapacağız"

HALKTAN ASLA KOPMAYACAĞIZ

Uşak Belediyesi'nin halkla elele politikasının devam edeceğini ifade eden Cahan, "Bugüne kadar vatandaşlarımızın düşüncelerini dikkate alan bir yapıda çalışmalarımızı yaptık. Onların düşüncesiyle kentimizin yol haritasını çizdik. Bundan sonra da halkımızdan asla kopmayacağız ve kentin asıl sahipleriyle birlikte kentimizi yöneteceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim