• BIST 9510.34
  • Altın 2488.09
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8262
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Büyükerşen’den Çanakkale Deniz Zaferi’ni Anma Mesajı

Başkan Büyükerşen’den Çanakkale Deniz Zaferi’ni Anma Mesajı
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çanakkale'yi, Türk milletinin tarihi bir direnişi olarak nitelendiren Başkan Büyükerşen, inancın ve ulusal duruşun, zamanın gelişmiş silahlarına karşı koyduğunu belirtti. Mesajında, kanlı hesapların sonuçsuz kaldığını aktaran Başkan Büyükerşen, "Sömürgeci heveslerin, zulüm ve eziyeti rehber edinen düşmanların, kıyılarımıza kadar getirdikleri kanlı hesaplar, Türk askerinin fedakarlık ve cesaretle yaptığı tabyalara ve siperlere çarparak sonuçsuz kalmıştır. Çanakkale Zaferi, ayağa kalkan millet iradesinin, bağımsız yaşama dışında hiçbir seçeneği olmayan Türk Ulusunun somutlaşmış duruşudur. Türk milletinin her bireyinin kökeni, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun, Çanakkale'de yürekleri buluşmuş ve birlikte şehit düşmüşlerdir. Yedi düvele karşı savaşan askerlerine ölmeyi emreden Mustafa Kemal'in ve dönmeyi aklından bile geçirmeyen nice kınalı kuzunun manevi hatırası ve mirası sayesinde bağımsızlığımız korunmuştur" ifadelerine yer verdi.

Yabancı güçlerin hiç bir zaman amaçlarına ulaşamayacağını vurgulayan Başkan Büyükerşen, mesajını şu şekilde sürdürdü;

"Çanakkale Zaferi aynı zamanda Kurtuluş Savaşının ilham ve esin kaynağı olarak geleceği aydınlatmış, son vatanımızın tek dişi kalmış canavarlara asla bırakılmayacağı kanıtlamıştır. Çanakkale Zaferi bütün insanlığın tanıklığında, Türk milletinin varlığına ve yaşama hakkına el uzatanlara karşı anıtlaşan ruhuyla kazanılan zaferin, şeref ve ulusal onur savunmasının zirve noktasıdır. Çanakkale'yi geçilmez kılan, Türk Milletini yenilmez yapan ve kardeşliğimizi dağılmaz duruma getiren birlikte yaşama ideali ve kararlılığıdır. Çanakkale'de millet varlığında buluşarak, canlarından vazgeçen vatan evlatlarını; dille, fikirle ve siyasi çıkarla ayrıştırmaya kalkanlar yenilgiye mahkumdurlar. Biliyorum ki, Çanakkale Destanı Türk milletinin gönlünde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatanseverler olduğu sürece, geçmişte başaramayan yabancı güçler, bugün de maşaları aracılığıyla kesinlikle hedeflerine ulaşamayacaklardır. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılında, tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim