• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Böcek’ten İlk Kan

Başkan Böcek’ten İlk Kan
Konyaaltı Belediyesi, ilçenin köyden kente geçişinin bir simgesi haline geldiği kan bağışı kampanyasının 12'ncisini gerçekleştirdi.

Konyaaltı Belediyesi, ilçenin köyden kente geçişinin bir simgesi haline geldiği kan bağışı kampanyasının 12'ncisini gerçekleştirdi. Kampanya kapsamında ilk kanı Konyaaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek verdi.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyası Konyaaltı Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirildi. Kan bağışına, Başkan Muhittin Böcek, meclis üyeleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. Konyaaltı'nın ilçe olmasıyla birlikte köyden kente geçişin simgesi haline gelen kampanya da ilk kan bağışını Başkan Böcek yaptı. Tetkikleri yapılan Başkan Böcek ve personel sırası ile kan bağışında bulundu.

"1 BAĞIŞ, 3 CAN"

Kan bağışının 12'incisi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Muhittin Böcek, "Bir kan bağışıyla 3 kişinin canını kurtarabiliyoruz: Kızılay işbirliğiyle önemli bir sosyal proje gerçekleştiriyoruz. Önemli olan kişinin sağlığıdır. Kan vererek hem sağlığımız katkı yapıyoruz hem de başka bir canı kurtarıyoruz" dedi.

"ANTALYA'NIN KAN İHTİYACI ARTIYOR"

Türk Kızılay'ı Batı Akdeniz Kan Merkezi Müdürü Dr. Halit Uyanık, "Bir gün mutlaka bize de ihtiyaç olacak" düşüncesiyle Konyaaltı Belediyesi'yle kan bağışı kampanyası düzenlediklerini aktardı.

Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi'nin, bölge olarak ihtiyacının 145 bin ünite olduğunu kaydeden Uyanık, "Bunun yaklaşık diğer bölgelerden takviyelerle birlikte 107 bin ünitesini 2015 yılında kendimiz karşıladık. Bizim daha da fazla kan bağışı almamız gerekiyor. Kan veren kişi, kendini daha sağlıklı ve daha rahat hissedecek. Kandaki hemoglobin değerinin de yüksek olması kişiye zarar veriyor. Kan bağışı ile bunu atabiliriz. Antalya'nın sağlık merkezi olması nedeniyle kan ihtiyacımız sürekli artıyor. Onun için daha fazla kan bağışı almak durumundayız" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim