• BIST 9679.8
  • Altın 2488.902
  • Dolar 32.4132
  • Euro 34.4178
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Başsoy Çalışmaları Değerlendirdi

Başkan Başsoy Çalışmaları Değerlendirdi
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 30 Mart 2014 Mahalli Seçimleri'nin 2'nci yılda Erzincan Belediyesi'nin 2 yılını ve gelecekte yapılacak çalışmalar...

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 30 Mart 2014 Mahalli Seçimleri'nin 2'nci yılda Erzincan Belediyesi'nin 2 yılını ve gelecekte yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Göreve geldikleri günden itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy "30 Mart 2014 yerel seçimlerinin üzerinden iki yıl geçti. Bu iki yıl içerisinde hemşehrilerimizin güvenini boşa çıkarmamak için çalışma arkadaşlarımız ile birlikte var gücümüzle çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bütün projelerimiz belirli bir plan ve program çerçevesinde gerçekleştirdik bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz.

Göreve geldiğimizde şehrimizin en büyük projelerinden biri olan cansuyu projesi devam ediyordu. Bu projenin yaklaşık %30'u tamamlanmıştı, biz bu oranı %85 ler seviyesine çıkardık. İnşallah bu sene sonunda tamamlayacağız. Bu projenin ikinci etabında arıtma tesisinin yenilenmesi ve 20 km kanalizasyon çalışması gerçekleştiriyoruz bu iki projenin toplam maliyeti 30milyon tl. Yani Cansuyu projesiyle birlikte 30 Milyon euroluk proje 2016 yılında tamamlanacak. Bu alt yapı çalışmaları sebebiyle şehrimizde ciddi manada üst yapı sıkıntısı vardı. Ergenekon ve Yavuz Selim mahalleleri hariç bütün mahallelerimizde asfalt ve kaldırım problemi vardı. Şuanda Erzincan da asfalt ve kaldırım problemini büyük oranda çözdük. Bu çalışmamızın maliyeti 30 Milyon TL. Bununla birlikte 12 sokak ve cadde çalışması gerçekleştirdik.

Şehrimizin tarihi dokusunu canlandırmak için eski Erzincan bölgesinde çalışmalar gerçekleştireceğiz. Öncelikle bu bölgedeki kirli iş kollarının tamamını bu bölgeden çıkartarak tarihi dokuyu gün yüzüne çıkartmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda ilk etapta çadırcı hamamının restorasyonunu başlattık. Bu bölgende bulunan şehrimizin manevi mimarlarının istirahatgahlarının bulunması hasebiyle bölgeye yoğun bir ziyaretçi akını oluyor. Bu ziyaretçilerin ibadetlerini gerçekleştirebilmeleri için Pir-i Sami Hazretleri'nin türbesinin hemen yanına bir cami inşaatının temellerini attık. Ayrıca yeşil alanlarla ilgili çalışmalarımız da oldu. Özellikle Ekşisu bölgesinde iki yıldır çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. İnşallah tamamlandığı zaman ülkemizin en güzel mesire alanı olacak. Yine uzun yıllar ihmal edilmiş jeotermal kaplıcalarımızla da ilgili KUDAKA ve belediyemiz iş birliğinde çeşitli çalışmalar gerçekleştirerek 12 yeni havuz inşa ederek hemşehrilerimizin hizmetine açıyoruz. Bununla birlikte şehrimizdeki kavşakları da yeniledik.

Kent Meydanı yayalaştırma projesinin ihalesini gerçekleştirerek en kısa zaman da yapımına başlayacağız.Şehrimizi Otomatik Sulama sistemleriyle donatarak yeşil alanlarımızı daha etkin bir şekilde suluyoruz. Okul ve ibadethane bahçelerini düzenleme çalışmalarını da sürdürüyoruz. Yine bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için yaklaşık 10km lik bisiklet yolu çalışması gerçekleştirdik. Ayrıca Gençlik Spor Müdürlüğü ile birlikte 3 mahallede Mahalle Spor Kompleksi yaptık diğer mahallelerimizde bu çalışmayı gerçekleştireceğiz.

Göreve geldiğimizde Araç Parkında bulunan araçların en yenisi 2004 modeldi buraya 4,5 milyonluk bir yatırım yaparak yaklaşık 30 aracımızı yeniledik.Bütün bunların yanında kültürel faaliyetlere de hız verdik Çarşı mahallesinde yaklaşık 20 yıldır kullanılmayan binamızı Kültür Sanat Merkezi haline getirdik. Sosyal faaliyetlerimizi bu binada hizmete geçiriyoruz.

Belediyemiz içerisinde bir Çağrı Merkezi kurarak hemşehrilerimizle irtibatımızı daha kolay sağlıyoruz. Onların istek ve önerilerini anında cevaplandırıyoruz. Bu güne kadar hayata geçirdiğimiz projelerin maliyeti yaklaşık 100 milyonun üzerinde.

Hayata geçirmeyi planladığımız projelerimiz konusunda da sizleri bilgilendirmek istiyorum. Az önce bahsettim Dört Yol projesi yaklaşık maliyeti 15 Milyon Tl olacak.Kızılay, Hocabey kentsel dönüşüm projesi başladı 2017 yılında çalışmalara başlanacak. Şehrimizin içme suyu sorununu 2071'e kadar çözebilmek için Aksu deresinden getirilecek yeni bir içme suyu tedarikine başladık. Bununla ilgili 1.5 yıldır çalışmalarımız devam ediyordu, şu anda son aşamaya geldi. Bu sene içerisinde proje ihalesi yapılacak. İki noktada elektrik de elde edeceğimiz bu projeyle belediyemiz aylık yaklaşık 300 TL kâr edecek. İnşallah 2019 yılında hayata geçirilecek. Tranvay projemize hız verdik projenin mastır planı yapıldıktan sonra 2016 yılında müracaatımızı ulaştırma bakanlığına sunacağız. Cumartesi Pazarında kamulaştırma çalışmalarımızı tamamladık ve iki sene içinde hayata geçirdik. İtfaiye Merkezimizin temellerini attık yılsonunda tamamlanacak. Kesimevi ile ilgili çalışmaları da tamamladık bu sene içerisinde çalışmaları tamamlayacağız. Terzibaba kavşağında ise gerekli çalışmaları yaparak en kısa sürede çalışmalara başlayacağız.

Bu projelerin yapılmasında emeği geçen Sayın Bakanımız başta olmak üzere Milletvekillerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim