• BIST 9708.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Başkan Baran, Şehitler İçin Okunan Mevlit Programına Katıldı

Başkan Baran, Şehitler İçin Okunan Mevlit Programına Katıldı
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, terör saldırıları sonucu şehit düşen asker ve polisler için Amasyalılar Derneğinin düzenlediği mevlit okutma...

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, terör saldırıları sonucu şehit düşen asker ve polisler için Amasyalılar Derneğinin düzenlediği mevlit okutma programına katıldı.

Amasyalılar Derneğinde düzenlenen programa Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, Dernek yöneticileri ve çok sayıda mahalle sakinleri katıldı. Körfez protokolünü Amasyalılar büyük bir sevgi gösterisi ile karşıladı. Vatandaşlarla selamlaşarak derneğe giriş yapan protokol üyeleri yerlerini alarak okunan kuran tilavetini ve duaları dinledi.

Programda Körfez'deki cami imamları şehitler için mevlidi şerif okudu. Dualarla şehitler anılarak, Allah'tan rahmet dilendi. Programa çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitleri biz hiçbir zaman ölen insanlar olarak kabul etmiyoruz ifadelerini kullanan Başkan Baran, "Havası sert insanı mert olan Amasyalı hemşerilerime selam olsun. Bugün burada çok önemli bir program icra ediyoruz. Onların yüce Mevla'nın katına yükseldiğini orada gerçekten uğruna şehit oldukları yüce değerlerin korunması için bulunduklarını biliyoruz. Bu millet şehitliğe yabancı değildir. Asırlardan beri güzel yurduna göz diken düşmanların karşısında canı pahasına bu vatanı korumuş, birliğimizi, beraberliğimizi, hürriyetimizi, namusumuzu, şerefimizi, bayrağımızı ve istiklalimizi canları pahasına korumayı çok iyi bilmiştir, bundan sonra da iyi bilecektir" dedi.

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, "Belediye Başkanımızın da belirttiği gibi çok anlamlı bir program gerçekleştiriyorsunuz. Amasyalıların ve mahalle sakinlerinin duyarlılığı gerçekten takdire şayandır. Bu hain saldırılarda bildiğiniz gibi Kocaeli'nden de şehitlerimiz vardı. Kocaeli'miz ve Körfezimiz başta olmak üzere vatanı için bu uğurda şehit olan tüm asker ve polislerimiz için bugün mevlit okuttuk. Vatanımız için tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum" şeklinde konuştu.

Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan ise programda şehitler için dualar ederek birlik ve beraberlik mesajları verdi. Program daha sonra dernek yöneticilerinin hazırladıkları Kuranı Kerim ve içerisinde Türk Bayrağı bulunan paketleri misafirlere dağıtılmasının ardından son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim