• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Bakıcı’dan 29 Ekim mesajı

Başkan Bakıcı’dan 29 Ekim mesajı
İZMİR (İHA) – Cumhuriyetin ilanının 93. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, mesajında birlik,...

İZMİR (İHA) – Cumhuriyetin ilanının 93. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, mesajında birlik, beraberlik ve bağımsızlık vurgusu yaptı.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Cumhuriyetin 93. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında, "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kazanılan eşsiz bir zaferin üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyetimizin 93. yaşını kutluyoruz" diyen Başkan Bakıcı, "Şuan dünya üzerinde var olan ve tarihin tozlu sayfalarına karışan hemen hemen tüm devletlerin kuruluş günü vardır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu bunların hepsinden farklı bir anlam taşıyor. O da 29 Ekim tarihinin, sadece bir devletin resmen kurulduğu tarih olmamasından ileri geliyor. 29 Ekim 1923 bir ulusun yok edilmeye, yok sayılmaya başkaldırdığı tarihtir. 29 Ekim 1923, bir ulusun kendi kaderini çizme hakkının elinde olduğunu tüm dünyaya kanıtladığı tarihtir" ifadelerini kullandı.

Türk milletinin, kendisine işgalci güçler tarafından biçilmek istenen rolü reddettiğini ifade eden Bakıcı, "Bu uğurda bir ulus; kadın erkek, yaşlı genç bir olarak zorluk ve yokluk içerisinde vatanına sahip çıkmıştır. Bizler 93 yıl sonra o günlerin ruhuyla vatanımıza, ülkemize, demokrasi ve özgürlüklerimize sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyeti'ni Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmalıyız" dedi.

Bakıcı, mesajında şu ifadelere yer verdi, "Cumhuriyetimizin 93. yılını kutladığımız bu yıl içerisinde millet olarak çok önemli bir sınav verdik. 15 Temmuz'da yaşanan o hain darbe girişime karşı Türk milleti, Kurtuluş Savaşında göstermiş olduğu birlik ve beraberlik ruhuyla Türkiye Cumhuriyeti'nin sarsılmaz temellerinden biri olan demokrasiye sahip çıktı. Aradan geçen yıllar sadece takvim yapraklarındaki tarihleri değiştirir. Bazı şeyler hep aynı kalır. Türk milleti tarihi boyunca her zaman vatanına, ülkesine, bağımsızlığına karşı oluşan tehditlerin karşısında tek yumruk olmuştur. Bu tarih boyunca böyle olmuştur, böyle de olacaktır. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim