• BIST 9799.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Babaş, Ticaret Borsası’nı Tebrik Etti

Başkan Babaş, Ticaret Borsası’nı Tebrik Etti
Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan 10 milyon avroluk Avrupa Birliği hibeli "Sanayi Evsaflı Orman Ürünleri Ortak...

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan 10 milyon avroluk Avrupa Birliği hibeli "Sanayi Evsaflı Orman Ürünleri Ortak İşleme Entegre Tesisi" projesiyle ilgili Ticaret Borsasını tebrik etti.

Belediye Başkanı Babaş, Kastamonu'dan orman hammaddesini işleyebilecek entegre tesislerin olması gerektiğini ifade ederek, Ticaret Borsası'nın gerçekleştirdikleri yatırımdan ötürü tebrik etti. Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, meclis yönetim kurulu üyeleri, projenin Teknik Ekip Takım Lideri Javier Casanova, Proje Geliştirme Yöneticisi Uzmanı Aslı Moral ve Proje Direktörü Genel Sekreter Emre Uzer Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ı makamında ziyaret etti.

Projede yer alan isimleri yerel yöneticilerle tanıştırmak için ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyleyen Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, projenin son aşamasına gelindiğini belirtti. Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ı tarihi ve kültürü canlandırmak için attığı adımları desteklediklerini de ifade eden İşeri, "Bizlerde ilimizin ağaç sanayisinde daha iyi hizmet vermek adına dev bir proje yaptık. Bu proje Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığımızdan da tam destek gördü. İnşallah eylül ayı içerisinde üretime başlayacağız" diye konuştu.

Kastamonu'nun yüzde 65'inin ormanlarla kaplı olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ağaç ve ağaç ürünlerinin Kastamonu'da işlenmesi adına çalışmalar yaptıklarını ifade ederek "İlimiz yıllardır bu noktada hep eksik kaldı. Ormanla ilgili entegre tesis istiyoruz. Maalesef ilimizde üretime yönelik yatırım yapmak isteyen kişi sayısı az. İlimiz üretime yönelik yatırımların artmasıyla hızla kalkınacaktır" dedi.

Ticaret Borsası'nın Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirdiği projeden ötürü tebrik eden Başkan Babaş, belediye olarak Ticaret Borsası'na desteklerinin her zaman süreceğini belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim