• BIST 9716.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Başkan Ataç "Muhtar İşleri Müdürlüğü" Kurma Sözü Verdi

Başkan Ataç "Muhtar İşleri Müdürlüğü" Kurma Sözü Verdi
Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bölge muhtarları ile bir araya geldiği bilgilendirme toplantısında, gelen talepler doğrultusunda Muhtar...

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bölge muhtarları ile bir araya geldiği bilgilendirme toplantısında, gelen talepler doğrultusunda Muhtar İşleri Müdürlüğü kurma sözü verdi.

Tepebaşı Belediyesi Su Sporları Merkezi'nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Tepebaşı Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ataç, imar ve gelişen bölgede belediye kaynaklarının kullanımı hakkında önemli noktalara değindi. Tepebaşı bölgesinin gelişen bir bölge olduğunu ve her yıl binlerce inşaat yapıldığını belirten Ahmet Ataç, inşaatlar sırasında yıpranan yol ve kaldırımlarla ilgili sorunların ortaya çıktığını ifade ederek bu sorunların giderilmesi noktasında belediyenin yoğun çaba harcadığının altını çizdi. İskân konusunda büyük yasal boşlukların olduğunu söyleyen Başkan Ataç, "İlgili yasada düzenleme yapılarak iskân alınması ile ilgili firmaları bağlayıcı maddeler konulması gerekli. Vatandaş dişinden, tırnağından biriktirdiği parayla ev alıyor ve inşaat şirketinin iskân almaması sonucu vatandaşa astarı yüzünden pahalıya geliyor. Belediye bu süreçte sorumluluğu olmamasına rağmen vatandaşa yardımcı olmak için çaba gösteriyor" dedi.

"AZ BÜTÇE İLE TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLAN İŞLER YAPIYORUZ"

Tepebaşı Belediyesi olarak yapılan işlerde en ince detaya kadar düşünüp en iyisini yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Bölge büyüyor, bölge genişliyor ama kaynak daralıyor. Buna rağmen özverili çalışmalarımızla hizmet büyüyor. 330 bin nüfus, 130 bin hektar alan oldu bölgemiz. Birçok ilden büyük konumdayız ve az bütçe ile Türkiye'ye örnek olan işler yapıyoruz. Son günlerde gündeme gelen katılım payını almamak için önceki dönemde meclis kararı aldık ama mahkeme bu kararı iptal ederek "Yasa sebebi ile bu payları almak zorundasınız" dedi. Vatandaşlarımız haklı olarak itiraz etti. Biz de mahkeme kararı doğrulusunda yasa gereği bu payları almak zorunda kaldık" dedi.

"EN GÜVENDİĞİMİZ YOL ARKADAŞLARIMIZ SİZ MUHTARLARSINIZ"

Kaynakların daralması halinde belediyelerin hizmet yapmasında sıkıntılar yaşanacağını kaydeden Ataç, yeni bir yerel yönetimler yasası yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Ataç, "Yeni bir yerel yönetim yasası bekliyoruz. Umarım yeni yasa çıkartılır ve belediyeler bu sıkıntıdan kurtarılır. Vatandaş temel hizmetleri eksiksiz alıyor ve belediyelerden başka hizmetler bekliyor. Yeni Toplumsal Belediyecilik olarak adlandırdığımız kadın, çocuk, engelliler başta olmak üzere spor, sanat ve sosyal hizmetleri kapsayan yerel yönetim anlayışını bekliyor Biz Tepebaşı Belediyesi olarak bu anlayışın Türkiye'de öncülerinden biriyiz. Bu anlayış içerisinde en güvendiğimiz yol arkadaşlarımız siz muhtarlarsınız. Muhtarlar bizim için çok kıymetli, mahallerde devleti temsil eden noktalar. Bizim muhtarlara her zaman kapılarımız açık oldu. Muhtarlarımızdan gelen talepler doğrultusunda Muhtar İşleri Müdürlüğü'nü ilk meclise getirerek alacağımız karar ile oluşturacağız ve daha etkin çalışmalar yapacağız" dedi.

Başkan Ataç "Muhtar İşleri Müdürlüğü" Kurma Sözü Verdi

Başkan Ataç "Muhtar İşleri Müdürlüğü" Kurma Sözü Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim