• BIST 9710.99
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Atabay “Didim’e Cezaevi İstemiyoruz”

Başkan Atabay “Didim’e Cezaevi İstemiyoruz”
Didim belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada daha önce dile getirilen "Didim açık cezaevi" yapılması konusunun...

Didim belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada daha önce dile getirilen "Didim açık cezaevi" yapılması konusunun yeniden gündeme geldiğini belirterek "Biz bu konuda daha önce dönemin Bakanından söz almıştık fakat konu yine gündemde; biz hazırladığımız raporu Kaymakam bey aracılığıyla Vali bey ileteceğiz" derken İlçedeki tüm Sivil toplum kuruluşlarının ve halkın bu konuda ortak tepkisi koymasını gerektiğini söyledi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Geçtiğimiz yıllarda Didim'e açık cezaevinin yapılması konusunun gündeme getirildiğini belirten ve Bakan ile yapılan görüşmenin ardından Cezaevi fikrinden vazgeçildiğini belirten başkan Atabay konunun yine gündeme alındığını söyledi. Dönemin Adalet Bakanı "Didimliler istemiyorsa tam" diyerek konunun noktalandıklarını düşündüğünü belirten Atabay "9,5 milyon m2'lik bir alandan bahsediliyor. Akköy'üm üzerinden Taşburun'a kadar bir alan ve bunun içerisinde Katı atık depo tesisleri, Kutsal yol yer alıyor. Kutsal yolda işaretli yerler var; şayet bu kabul görürse buralar bu alanın içerisinde kalıyor. Bunları çıkarınca 5,5 milyon m2'lik bir alan burada yer alıyor. Zaten kutsal yolun olduğu yer sit alanı olarak kalıyor. Sit alanı olan yere cezaevi nasıl düşünülüyor? Bu konuda hazırladığımız rapor var; son şeklini tasarladık. Bu raporu Hem AK Parti İlçe başkanlığına vereceğiz hem de Kaymakam Bey aracılığıyla da Vali Bey'e ileteceğiz." dedi. Atabay ayrıca turizm kenti olan Didim'de böyle bir girişime karşı ilçedeki tüm Sivil toplum kuruluşlarının ve halkın bu konuda ortak tepkisi koymasını gerektiği dile getirdi.

Başkan Atabay “Didim’e Cezaevi İstemiyoruz”

Başkan Atabay “Didim’e Cezaevi İstemiyoruz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim