• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Atabay; “Adalet Yerini Bulacak"

Başkan Atabay; “Adalet Yerini Bulacak"
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, kendisine ait evin kurşunlanması olayı ve CHP'li Meclis Üyesi Sinan Ceyhan'ın işyerinin kurşunlanması olayı sonrasında...

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, kendisine ait evin kurşunlanması olayı ve CHP'li Meclis Üyesi Sinan Ceyhan'ın işyerinin kurşunlanması olayı sonrasında İlçe Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Didim İlçe Emniyet Müdürlüğünün geçtiğimiz günlerde yaptığı operasyonda Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ın evin kurşunlanması olayı ve CHP'li Meclis Üyesi Sinan Ceyhan'ın işyerinin kurşunlanması olayına karıştığı ileri sürülen ve aralarında firma ortaklarından A.O ile Ş.O'nunda yer aldığı şüphelileri göz altına almıştı ve 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Gerçekleştirilen operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay soruşturması süren davaya müdahil olduklarını belirterek "Davaya tabii ki müdahiliz. Bu konuda detayına girip te söyleyebileceğim çok şey yok; bu tabii bir şey bilmiyorum anlamında değil, ama şu an söyleyebileceğim bir şey yok. Konu hem idare hukuku anlamında devam ediyor, bu son olay işi başka bir yargılama boyutuna da getirdi. O yüzden duruşmanın ve soruşturmanın şeklini değiştirecek bir şey söylememiz söz konusu değil. Emniyete teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğimiz gibi dünden bugüne çıkmış bir olay değil; bu bir süreç… İki yıla bir süredir bir hep şunu söyledik; bize ne tip bir saldırı olursa olsun biz hep kamu görevi yaptığımız için bizim sığınacağımız yer hukuktur, emniyet güçleridir. Bugüne kadar hep onu yaptık. Bize yöneltilen her türlü tacizi, gerek telefonlarla olsun gerek başka şekilde olsun, emniyet güçlerine ve adliyeye bildirdik. Hep onlardan kanunlar çerçevesi içerisinde yapmaları gereken görevlerini yapılmasını bekledik. Bu konuda da özellikle çok süratli ve hassas bir şekilde çalışan emniyet güçlerini kutluyorum. Onun dışında aktaracağım bir bilgi yok" dedi.

"HALKIN DESTEĞİ YANIMIZDA"

Kendisinin ve Didim Belediyesinin hizmet ve çalışmalarıyla ilgili dönem dönem ortaya atılan karalama kampanyalarıyla ilgili Didimlilere yönelikte mesaj veren Belediye Başkanı Atabay "Biz hep hukuka ve adalete güvendik. Görev yaptığımız 2 yıllık süreç içerisinde asla kanun dışına çıkacak harekette bulunmadık. Buna bu olayda dâhildir. Kime nasıl yaklaştıysak hep hukuk çerçevesinde yaklaştık. Bu konuda ben ve meclis üyelerim inanılmaz şekilde dirayet gösterdik. Ben onlara şunu söyledim "Kendinizi çaresiz olarak düşünmeyin" Bize yapılan her türlü saldırıyı cevaplayacak olan Türkiye'deki hukuk düzenidir. Şunu gördüm akla gelmeyecek her türlü çirkinlikle yapılan ve teknoloji kullanarak yapılan saldırı ve bu tip silahlı saldırılar neticesinde halkın gözünde hiçbir soru işareti uyanmamıştır. Bize olan güvenleri tamdır. Ortaya atılan iddialarla ilgili sokakta gezerken kimse bana "Başkan bu doğru mudur" diye soru yöneltilmedi. Halkın yüzde 99'u "Boş ver başkan siz işinize bakın, hizmetlerinize devam edin" türünde oldu ve bizde öle yaptık. Biz özel olarak bunlarla uğraşmıyoruz. Biz adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. Biz halkın bize gösterdiği güvenler onlara layık şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim