• BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Asya ve Rektör Polat, yaz kurslarını ziyaret etti

Başkan Asya ve Rektör Polat, yaz kurslarını ziyaret etti
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ile birlikte yaz kurslarını ziyaret ederek, eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Muş Belediyesi ve MŞÜ işbirliğinde düzenlenen "Haydi Çocuklar Kampüse" yaz kursları devam ediyor. 7-14 yaş arası çocukların eğitim gördüğü kurslar haftanın 4 günü gerçekleştiriliyor. 150 öğrencinin bulunduğu kurslar, 13 eğitmen nezaretinde yapılıyor. Öğrencilerin ulaşım ve yiyecek ihtiyaçlarının Muş Belediyesi tarafından karşılandığı, Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Haydi Çocuklar Kampüse" adlı yaz kursları 1 Eylül tarihine kadar devam edecek. Başkan Asya ve Rektör Polat kursların yapıldığı derslikleri ziyaret ederek, yapılan faaliyetleri yerinde inceledi. Çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Asya ve Rektör Polat, kurslarla ilgili eğitmenlerden bilgi aldılar.

Yaz kursları ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, "Şehrimizin imarı ve inşasının yanı sıra çocuklarımızın, gençlerimizin, bayan kardeşlerimizin gönlüne hitap edecek, ihtiyaç duydukları etkinlikleri de yerine getirmeye çalışıyoruz. Sosyal belediyeciliğin gereği bu konudaki eksikliklerimizi gideriyoruz. Daha önce hanım kardeşlerimize yönelik çeşitli kurslar yaptık. Bunun çok güzel geri dönüşleri oldu. Tabi bunu sadece bir kere ile sınırlandırmıyoruz. Bu tür faaliyetleri yaygınlaştırmak için programlarımızı hazırladık" dedi.

Üniversite ile işbirliği içinde çocukların yaz tatillerini eğlenceli hale getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Asya, "Yaklaşık bir ay önce hocamızla bu organizasyonun protokolünü imzaladık. Bugün burada eğitim gören kardeşlerimizi böyle cıvıl cıvıl gördüğümüzde ne kadar doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anladım. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğlenerek bir şeyler öğrenmelerine vesile olabiliyorsak ne mutlu bize. İnşallah bu tür eğitici faaliyetlerimizi hep sürdüreceğiz. İlimize kazandırdığımız bilgi evlerimizin yapımı tamamlandı. Tefrişat işlerinin de bitmesi ile buradaki hizmet binalarımızda çocuklara, gençlere, kadınlara yönelik kurslar düzenleyeceğiz. Kamu kurumlarımızla işbirliği içinde toplumun her kesimine ulaşmak için hizmet etmeye devam edeceğiz. Bir kez daha yaz kurslarımızda emek veren hocalarımıza, koordinatörlerimize teşekkür eder, nice başarılı kursları beraber hayata geçirme temennisinde bulunuyorum" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise, eğitim gören çocuklarla bir müddet sohbet ettikten sonra çocuklardan çok çalışarak geleceğin başarılı sporcuları olmaları konusunda temennide bulunarak; "Muş'ta ilk kez düzenlenın ve üniversitemizin sorumluluğu altında her türlü tedbirin alındığı kurs programı ile çocuklarımızın eğlenerek ve sosyalleşerek bilgilenmesi amaçlanıyor. Temmuz ayında 160 kayıtlı öğrenci ile sürdürülen kurslarda çocuklar, branşında uzman profesyonel sporcu ya da antrenör 13 eğitmen eşliğinde sportif faaliyetlerde bulunuyor" dedi.

Haftanın dört günü günde dört saat olarak gerçekleştirilen kurslarda yaş gruplarına göre yüzme, karate, futbol, basketbol, voleybol, tekerlekli paten, dini bilimler, eğitsel oyunlar ve kitap okuma aktiviteleri verildiğini belirten Polat; "Saat 10.00'da başlayan ve 15.00'da sona eren günlük kurs programına katılan öğrencilerin ulaşımı, saat 09.30" da şehir merkezinden ve saat 15.00'da kampüsten kalkan servislerle sağlanmaktadır. Öğle yemeği hizmetinin de kampüs yemekhanesinde sağlandığı kurslarda öğrenciler yine kampüsteki servislerle yemekhaneye ve spor kompleksine taşınmaktadır" şeklinde konuştu.

Başkan Asya ve Rektör Polat, yaptıkları açıklamaların ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekerek kurs merkezinden ayrıldılar.

Başkan Asya ve Rektör Polat, yaz kurslarını ziyaret etti

Başkan Asya ve Rektör Polat, yaz kurslarını ziyaret etti

Başkan Asya ve Rektör Polat, yaz kurslarını ziyaret etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim