• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan Altepe’ye ‘Türk Dünyası Hizmet Nişanı’

Başkan Altepe’ye ‘Türk Dünyası Hizmet Nişanı’
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türk Dünyası'na desteklerinden dolayı Dünya Karapapak Türkleri Birliği tarafından "Türk Dünyası Hizmet...

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türk Dünyası'na desteklerinden dolayı Dünya Karapapak Türkleri Birliği tarafından "Türk Dünyası Hizmet Nişanı" ile ödüllendirildi.

Dünya Karapapak Türkleri Birliği'nin "Türk Dünyası Bursa'da buluşuyor" temasıyla düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamaları, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ülkede yaşananların gölgesinde buruk kutlanan programda, Bursa'dan dünyaya birlik ve beraberlik mesajları verildi. Dünya Karapapak Türkleri Birliği'nin üyeleri ile Yörük ve Türkmen derneklerinin de katılım sağladığı programda, şiirler ve marşlar okundu, yöresel gösteriler sergilendi.

BAŞKAN ALTEPE'YE TEŞEKKÜR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türk Dünyası'na desteklerinden dolayı "Türk Dünyası Hizmet Nişanı" ile ödüllendirildi. Dünya Karapapak Türkleri Birliği Başkanı Seyfullah Türksoy, Başkan Altepe'ye ödülünü gecenin finalinde takdim etti. Başkan Altepe'ye ayrıca kaftan ve kalpak ile Karapapak sazı da hediye edildi.

Bursa'ya değer katan yatırımlarının yanı sıra Balkanlardan Kafkaslara kadar yapılan hizmetlere de öncülük eden Başkan Altepe, ödül sevincini paylaştığı konuşmasında, "Bursa'da tarihi bir buluşma gerçekleşti. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bizler bir aradayız. Müslüman Türkler olarak bir ve beraber olduğumuzu en güzel şekilde gösteriyoruz. Bu konuda Bursa önemli bir merkez" dedi.

Konuşmasında, Bursa'nın tarihi değerlerinden örnekler de veren Başkan Altepe, "Bu topraklar önemli, bizim misyonumuz da önemli. Bizler de değerlerimize sahip çıkacağız. Bu ezanlar da susmayacak, şanlı Türk Bayrağı'mız da kıyamete kadar dalgalanmaya devam edecek. Bunun için bizlere çok iş düşüyor. Türk Milleti büyük bir millet. Dünyaya insanlığı, medeniyeti öğretti, huzuru getirdi, adaletli yönetimi gösterdi. Şimdiden sonra da atılacak çok adımımız var. Türk Milleti yeniden şahlandı, milyonlarca Türk yeniden tarih yazmaya devam ediyor. Hep beraber çalışacağız, birlik ve beraberlik içinde dünya mazlumlarına sahip çıkacağız. Bize çalışmak düşüyor, çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Başkan Altepe, ödülden dolayı da teşekkür etti.

Başkan Altepe’ye ‘Türk Dünyası Hizmet Nişanı’

Başkan Altepe’ye ‘Türk Dünyası Hizmet Nişanı’

Başkan Altepe’ye ‘Türk Dünyası Hizmet Nişanı’

Başkan Altepe’ye ‘Türk Dünyası Hizmet Nişanı’

Başkan Altepe’ye ‘Türk Dünyası Hizmet Nişanı’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim