• BIST 9776.48
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Altay Yazarlar Birliği İle Bir Araya Geldi

Başkan Altay Yazarlar Birliği İle Bir Araya Geldi
Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyeleri Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim...

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyeleri Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'la bir araya geldi.

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi üyeleri Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kütüphanesi'ne ziyaret gerçekleşti. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın ev sahipliğinde gerçekleşen programda kültürel yayınlar, kütüphane hizmetleri ve yapılabilecek projeler değerlendirildi.

Selçuklu Belediyesi olarak birçok alanda hizmet ürettiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Kütüphanecilik faaliyetleri de bizim iyi olmaya gayret ettiğimiz alanlardan birisi. Hem mahalle kütüphanelerimiz hem de halk kütüphanelerimiz devam ediyor. Özellikle okullara yaptığımız kütüphanelerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın Z kütüphane ismimi verdiği daha modern çizgide işler yapıyoruz" dedi.

"KONYALI YAZARLAR BÖLÜMÜ OLUŞTURDUK"

Selçuklu Belediyesi'nin kütüphanecilik faaliyetlerinde yeni projeler üretmeye devam ettiğini ifade eden Başkan Altay, "Yazarlarımızdan kütüphanelerimizde Konyalı yazarlara ait bir bölüm olması yönünde gelen talepler doğrultusunda kütüphanelerimizde "Konyalı Yazarlara ait eserlerin yer aldığı bir bölüm oluşturduk" diye konuştu.

Başkan Altay, 52. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında ilçeye bağlanan Tepekent Mahallesi'nde yer alan Tepekent İmam Hatip Ortaokulu ile birlikte 3 okulda kütüphane açılacağını belirtti. Altay, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yürütülen çalışma kapsamında müftülükten gelen talep doğrultusunda ilçede yer alan tüm camilere bir kitaplık kazandıracakları da sözlerine ekledi.

"BİLGİ UNUTUR AMA KİTAP UNUTMAZ"

Selçuklu Belediye'nin kütüphanelere verdiği önemin takdire şayan olduğunu ifade eden Yazarlar Birliği Konya Şube Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten, "Sanal alem aracılığıyla kitapları unutan gençlere yeni bir açılım sağlıyorsunuz. Bilgi unutur ama kitaplar unutmaz. Şehrimiz için çok değerli çalışmalarda bulunuyorsunuz. Yazarlar Birliği adına çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Altay Yazarlar Birliği İle Bir Araya Geldi

Başkan Altay Yazarlar Birliği İle Bir Araya Geldi

Başkan Altay Yazarlar Birliği İle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim