• BIST 9079.97
  • Altın 2324.743
  • Dolar 32.3404
  • Euro 34.913
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Altay: “En Büyük Zenginliğimiz Gençliğimizdir”

Başkan Altay: “En Büyük Zenginliğimiz Gençliğimizdir”
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) işbirliği ile düzenlenen İLHAM okumalarında haftanın konuğu yerel...

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) işbirliği ile düzenlenen İLHAM okumalarında haftanın konuğu yerel yönetimlerde gençler konulu söyleşisi ile Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay oldu.

Talha Bayrakçı Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen programa, TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Koyuncu, Selçuklu Kent Konseyi Başkanı Abdullah Yayla, Hadim Müftüsü Ahmet Demirel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TİMAV Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, "İlham okumalarının 5. yılında başarı ile devam ettiğini ifade etti. Öksüz, "İlham okumalarının sürdürülebilir bir etkinlik olarak devam etmesinde hocalarımız ve öğrencilerimizin yanında Selçuklu Belediyemizin verdiği destek büyük öneme sahip. Sadece İLHAM etkinliğinde değil yapmış olduğumuz birçok sosyal ve kültürel etkinlikte değerli Başkanımız Uğur İbrahim Altay'ı hep aramızda gördük. Katkılarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

"GENÇLER YÖNETİME YOĞUN OLARAK KATILMALI"

Selçuklu'nun 604 bin nüfusa sahip olduğunu ve bunun yaklaşık yarısının 30 yaş altı gençlerden oluştuğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Aslında bizim yönetmeye talip olduğumuzda büyük bir genç kitle var. İdari yapımızda da genç arkadaşlara görev vermeye gayret ediyoruz. Başkan yardımcısı ve meclis üyesi ortalamamız oldukça genç. Biz gençlerin yoğun olarak temsil edildiği bir sistem istiyoruz. Ülke olarak bu konuda iyiye gidiyoruz. Cesaretlendirici işler var ama hala tam istediğimiz gibi değil. Bunun bir nedenin de gençlerin bu konuda taleplerinin az olmasından kaynaklandığını düşünüyorum" diye konuştu.

Genç nesillerde son dönemde internet siyasetçiliği gibi bir sorun olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Bu işle fazla ve gereksiz ilgilenildiğini düşünenlerdenim. Mutlaka sosyal medya hayatınızın bir parçası ama bunu tek bir alan ve olmazsa olmaz hale getirmenin doğru olmadığını düşünenlerdenim. Son dönemde twitterda birçoğu ismini yazmaktan çekinen hesaplara dönüştü. Sokakta açlıktan ölen insanları paylaşmanın o insanın karnını doyurmasına hiçbir faydası yok. Onu paylaşmak yerine harçlıklarınızdan 1 lirayı sadaka kutusuna atmak daha kıymetli. Olayı sadece sosyal alanda ve ekran karşısında yaparak sorumluluğunuzu yerine getirmiş olmuyorsunuz" dedi.

"KENT KONSEYİ GENÇLİK MECLİSİNDEN FAYDALANIN"

Gençlerin yönetime dahil olmaları konusunda yeterince bilgilendirilmediklerini de ifade eden Başkan Altay, "Belki yönetim deyince akla sadece siyasi partilerin gençlik kolları geliyor ve sizi oraya kanalize ettiğimiz düşünülüyor. Ama bu bir mecra ama illa orada görev yapmak gerekmiyor. Şehirle ilgili kanaat belirtmek için söylemde bulunmak için sadece siyasi partiler yok. Belediyelerin kent konseyi ve gençlik meclisi adı altında uygulamaları var. Yaptığımız anketlerde bunun çok da bilinmediğini görüyoruz. Burası siyasi bir alan değil. Kent konseyi kentte yaşayan insanların belediye yönetimine katkı sağlamaları için kurulmuş bir sistem. Özellikle gençlik meclisi çalışmaları hakikaten çok kıymetli. Bu üniversite öğrencisi

arkadaşların bunu iyi bir mecra olarak değerlendirmeleri ve görev almaları gerektiğini düşünüyorum. Sizler bir şeyler üretmeli ve talep etmelisiniz ki bizlerde yapalım. Her şeyi bizim bilmemiz, üretmemiz ve yönetmemiz mümkün değil. Sizler bu konuda gayret göstermelisiniz, çalışmalı, üretmeli ve en önemlisi hesap sormalısınız. Bu konuda bir değişime ihtiyaç var. Taleplerinizi mutlaka doğru bir şekilde doğru bir kanaldan iletmeli ve bu taleplerin niye yerine getirilmediğini, ne zaman yerine getirileceğini ve nasıl yerine getirileceğini mutlaka takip etmelisiniz" ifadelerini kullandı.

"SELÇUKLU'DA GENÇLERE DEĞER VERİYORUZ"

Selçuklu'da gençlere yönelik birçok faaliyet yaptıklarını ifade eden Başkan Altay, " Belki bu konularda en iyi kurumlardan birisiyiz. İlkokul ve ortaokullarda Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi'ni (SEDEP) yürütüyoruz. Etkinliklerle lise öğrencilerini de projeye dahil ediyoruz. Sanayide çalışan genç kardeşlerimiz için üzerinde çalıştığımız yeni bir projemiz var. Amacımız onların da sosyal hayatın içine daha çok katılmalarını sağlamak. Üniversite öğrencileri için gençlik merkezimizden birçok üniversiteli arkadaşımız yararlanıyor. Buradan tüm gençlik meclisinin aktif olarak kullanılmasına yardımcı olan sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür ediyorum. Çünkü burada insanlar yoksa mekanların bir anlamı yok. Çok güzel mekanlar inşa edebilir, çok güzel imkanlar sunabilirsiniz ama bunu anlatacak bir topluluk yoksa hiçbir anlamı ve kıymeti yok. Bu konuda sizler bizim için çok kıymetlisiniz ama bu sayılar yeterli değil. Daha fazla kişinin bu işlerle tanışması gerekiyor" dedi.

Konuşmasını Şadi Şirazi'nin "Bostan" adlı ahlaki ve öğretici mesnevisinden bir beyit okuyarak tamamlayan Başkan Altay, "Bu yaşların ve gençliğinizin kıymetini bilin. Bu yaşlar neleri feda etseniz geri gelmiyor. Ülkemize ve milletimize faydalı gençler olun" diyerek sözlerini tamamladı.

Söyleşinin ardından TİMAV aşkanı Abdullah Ecevit Öksüz tarafından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a üzerinde hat sanatı ile "Selçuklu Şehremini Uğur İbrahim Altay" yazan tablo hediye etti.

Başkan Altay: “En Büyük Zenginliğimiz Gençliğimizdir”

Başkan Altay: “En Büyük Zenginliğimiz Gençliğimizdir”

Başkan Altay: “En Büyük Zenginliğimiz Gençliğimizdir”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim