• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Aloğlu’ndan Mahallelere Ziyaret

Başkan Aloğlu’ndan Mahallelere Ziyaret
Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Başkanı Ayberk Aloğlu, Yunusemre ilçesine bağlı mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Başkanı Ayberk Aloğlu, Yunusemre ilçesine bağlı mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Başkanı Ayberk Aloğlu, Yunusemre ilçesine bağlı mahallelerde temaslarda bulundu. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Başkan Aloğlu, çözüm bulmak amacıyla yapmak istedikleri projeleri dile getirdi. Yaptığı ziyaretlerin amacını anlatan Başkan Aloğlu, "MAGİDER olarak, köylü halkımızın evlerinde ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerini şehir pazarına sokmak için köprü olmak istiyoruz. Bunun için bize ulaşmaları yeterli olacaktır. Sofralarına çağrıldığımızda hep beraber birçok mahalleye gidip mutluluklarını ve sorunlarını paylaşıp çözüm üretebiliriz. Diğer yandan köy hayatını özendirici çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Yapacağımız bu çalışmalarla vatandaşlarımızla iç içe çalışıp köy hayatının küçük beklentilerinden mutluluklarını ve mutlu olabilmeyi başardıklarını anlatmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde önümüzdeki günlerde Şehzadeler ilçemize bağlı köyleri de ziyaret edip onlarla da beraber olacağız" diye konuştu.

"BENDE KÖYLÜ VE YÖRÜK ÇOCUĞUYUM"

Ziyaret ettiği bir mahallede vatandaşın "Bize misafir olmanızı istiyoruz" demesi üzerine Başkan Aloğlu, "Elbette olurum. Bende köylü ve Yörük çocuğuyum. Yani sizin içinizden biriyim" diyerek vatandaşın davetini kırmadı. Aloğlu, misafir olduğu evde diz çökerek vatandaşlarla birlikte yemek yedi. Aloğlu, ziyaretlerinde edindiği izlenimleri ise şöyle aktardı:

"Önceki gün bir kaç köye uğrama fırsatımız oldu. Oturduğumuz sofralarında lokmalarını paylaştık. Birçok insanın saraylara sığdıramadığı mutluluklarını, örf ve adetlerini, saygılarını ve sevgilerini dört duvar içerisine sığdırmışlar. Sofralarında ikram ettiklerinden sonra anladık ki şehir hayatının damak tadı da değiştirilmiş. Unutmuşuz yumurtanın, peynirin, yoğurdun, ekmeğin tadını. Boşuna dememiş Büyük Önder Atatürk, "Köylü milletin efendisidir" diye. Allah başımızdan eksik etmesin."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim