• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Alıcık, Teknolojiye Ayak Uydurdu

Başkan Alıcık, Teknolojiye Ayak Uydurdu
İzmir'de restore işlemleri tamamlanan ve Nazilli'ye getirilen tarihi "Gıdı Gıdı" treniyle ilgili olarak Adana'dan 3G ile görüntülü telefon bağlantısı...

İzmir'de restore işlemleri tamamlanan ve Nazilli'ye getirilen tarihi "Gıdı Gıdı" treniyle ilgili olarak Adana'dan 3G ile görüntülü telefon bağlantısı yapan Belediye Başkanı Haluk Alıcık, basın mensuplarına bilgi vererek teknolojiye ayak uydurdu.

Restore işlemleri için İzmir Devlet Demiryolları 3. Bölge Müdürlüğü'ne gönderilen Gıdı Gıdı treni, yaklaşık 3 aylık sürenin sonunda restore edilerek kornalar eşliğinde Nazilli'ye geldi. İlçe halkının meraklı bakışları altında Nazilli Belediye binası önüne gelen trenin önümüzdeki günlerde nostaljik seferlere başlayacağı örenildi. Nazilli Belediyespor'un Adanaspor ile oynayacağı kupa maçı için Adana'da bulunan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 3G ile görüntülü telefon bağlantısı yaparak basın mensuplarına bilgi verdi. Teknolojiye ayak uyduran Başkan Haluk Alıcık, renkli görüntülere sahne olan görüşmede "Gıdı Gıdı" treninin tekrar faaliyete geçecek olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Öncelikle Nazillimize hayırlı olsun. Nazilli için çok önemli bir şeyi başardık. "Gıdı Gıdı" treni ilçemizin bir kültürü ve geleneğidir. Önümüzdeki günlerde açacağımız Basma müzesi ile de Nazilli'nin değerlerini yaşatmaya devam edeceğiz. "Gıdı Gıdı', Atatürk'ümüzün ilçemize Sümerbank'ı açtığında işçilerimizin bindiği bir trendi ve manevi değeri çok büyüktü. Önümüzdeki günlerde Atatürk'ün kendine ait olan ve Nazilli'ye ilk geldiği treni de müze de sergileyeceğiz. Şuanda restore ettiriyoruz. Gıdı Gıdı'nın tekrar faaliyete geçecek olmasını Nazilli için bir milat olarak görüyorum. Lokomotifin tamamen yenilenmesi konusunda iletişime geçtiğimiz andan itibaren çalışmaları başlatan, Devlet Demiryolları 3. Bölge Müdürü Mehmet Bakır, Yol Müdür Yardımcısı Murat Soner Baş, Cer Müdürü Alparslan Kara'ya ve emeği olan herkese yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Alıcık, Teknolojiye Ayak Uydurdu

Başkan Alıcık, Teknolojiye Ayak Uydurdu

Başkan Alıcık, Teknolojiye Ayak Uydurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim