• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Başkan Ali Çetinbaş’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

Başkan Ali Çetinbaş’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı
AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, yayınladığı mesajda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Gazi...

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, yayınladığı mesajda, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920 gününün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 96. yılını kutluyorum" dedi.

Atatürk'ün, çocuk hakları dünya gündemine taşıyan tek lider olduğunu kaydeden Çetinbaş, "Destansı kurtuluş mücadelesi devam ederken milletimizin iradesinin tecellisiyle kurulan, demokrasimizin omurgası Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 96. kuruluş yıl dönümünü büyük bir onur ve mutlulukla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 ilk TBMM'nin açılış tarihi olması yanında demokrasimizin ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihtir. Yüce Meclisimiz istiklal mücadelesinin sürdüğü en zor günler ve şartlar altında doğmuş, milli birlik ve egemenliğimizin en somut tecellisi olmuştur. 23 Nisan tarihi daima milli tarihimizin en parlak sayfalarından biri olarak her zaman anılacaktır. 23 Nisan'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve TBMM üyeleri dünyada hiçbir yerde görülmeyen bir duygu ve anlayışla geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan ederek "Çocuk Bayramı" olarak kutlanmasını sağlamışlardır. Bunun altındaki tek düşünce, çocukları olan sarsılmaz güven ve sevginin ifadesidir. Böylelikle tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve şanlı devletimizi emanet edeceğimiz yılmaz kuşakların bu bilinçle yetişmesine vesile kılınmıştır.Egemenliğine her zaman sahip çıkan aziz milletimiz ve onurlu evlatları 2023 hedeflerine emin ve kararlı adımlarla ilerleyerek ecdadından aldığı emaneti daha ileriye götürmeye, güçlü bir Türkiye idealine ulaşmak için büyük bir azimle çalışmaktadır. Bu uğurda sevgili çocuklarımız çağın gereklerine uygun olarak kendilerini yetiştirip ülkemizi her alanda gelişmiş ülkeler arasına sokarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne cumhuriyetimizin tüm değerlerine sahip çıkacaklarını inancımız ve güvenimiz tamdır.En içten sevgi ve umut dolu dileklerle geleceğimizin teminatı ve gururu tüm çocuklarımızın "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını" kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk meclisimizin kahraman üyelerini, milli mücadelemizin aziz şehitlerini ve gazilerini rahmet ve şükranla anıyorum" diye konuştu. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim