• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Albayrak, Büyükbaş hayvan dağıtım etkinliğine katıldı

Başkan Albayrak, Büyükbaş hayvan dağıtım etkinliğine katıldı
Tekirdağ'ın Saray ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde, Saray Süt Üreticileri Birliği tarafından 7 üreticiye 90 adet Simental cinsi büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Tekirdağ'ın Saray ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde, Saray Süt Üreticileri Birliği tarafından 7 üreticiye 90 adet Simental cinsi büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Birlik tarafından 7 üreticiye toplam 90 hayvan dağıtımının yapıldığı etkinliğe Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Meclis Üyesi Mümin Buluş, Karapürçek Mahalle Muhtarı ve Saray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fikret Özer, Saray Süt Üreticileri Birliği Müdürü Seyide Altay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Tarım ve hayvancılıkta ön sıralardayız"

Hayvan dağıtımı etkinliğinde konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Saray Süt Üreticileri Birliği'nin ilçedeki süt üretimi ve hayvan besleyiciliği konularındaki heyecanlarını çok yakından biliyorum. Bundan bir süre önce birliği ziyaret ettiğimde üreticilere hayvan dağıtımı projelerinden söz etmişlerdi ve çok kısa bir süre içerisinde de hayata geçirdiler. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduğu 2014 yılından bu yana tarım ve hayvancılık konusunda yaptığı çalışmalar bakımından Türkiye'deki büyükşehir belediyeleri içerisinde ön sıralardadır. Göreve geldiğimizden bu yana Tekirdağ'da toplam 90 bin dönüm meranın iyileştirmesini yaptık. Bu konudaki çalışmalarımız artarak devam edecek. Bu tür hayvanların süt üretiminin artması için kaba yem açığı var. Bunu gidermek için de bizim büyük katkılarımız var, olmaya da devam edecek. Saray'da azalan manda sayısı Büyükşehir Belediyesi olarak bizim yürüttüğümüz bir proje sayesinde arttı. Tarım ve hayvancılık Tekirdağ'ın ana vizyonlarından bir tanesi" dedi.

Büyükbaş Simental hayvan dağıtımı etkinliği yapılan konuşmaların ardından hayvanların üreticilere dağıtımı ile son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim