• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Aksu, Gemilerçekeği Mahallesini Ziyaret Etti

Başkan Aksu, Gemilerçekeği Mahallesini Ziyaret Etti
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gemilerçekeği Mahallesini ziyaret ederek, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gemilerçekeği Mahallesini ziyaret ederek, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Gemilerçekeği Mahallesinde Muhtar Hüdavendigar Küçük tarafından karşılanan Başkan Aksu, nutuk atmaya değil, mahallede yaşayanları dinlemeye, görüşlerini almaya, hatırlarını sormaya geldiğini söyledi.

Mahalle halkının sorunlarını dinleyen ve sorularına cevap veren Aksu, "Buraya nutuk atmaya değil, sizleri dinlemeye geldim. Mahallenizin isteklerini iletin ki bizlerde çözüm üretelim. Üst geçidin altına yaya geçiş yolu talebinizi arkadaşlarım en kısa zamanda yapacaklar. Hepiniz hatırlarsınız 2009 seçim çalışmalarımda Gemilerçekeği, Hacıhüseyin Mahallerimizin önünde bulunan deniz dolgu alanına bir proje hazırladık. Burada yol çalışması sırasında Bodumeli ve Kurtulış Parkları yıkıldı. İnsanlar bu parklarda denizle bütünleşirdi. Biz de parklar, yürüyüş alanları, çocuk parkları, bisiklet yolları, restoran, nikah salonu gibi hepimizin yararlanacağı sosyal bir proje planlamıştık. Bu alanı belediyeden alıp Özel İdare'ye verdiler. Ne yapıyorlar, futbol sahası. Bu anlayış, halka değil, kendi adamlarına iş sahası yapıyor. Bu bölgede 30 binin üzerinde bir nüfus var. Giresun'un üçte biri bu bölgede yaşıyor" dedi.

"Bu alanlar siyasi olarak belediyeden alınırken, deniz kenarına uygun olmayan projeler yapılırken ilgili sivil toplum kuruluşlarından ses çıkmadı" diyen Aksu, "Belediye bir şey yapsa ayağa kalkanlar, iktidara ses çıkaramıyor. Çünkü kimse iktidarla kötü olmak istemiyor. Bizim iktidarla işimiz yok. Çünkü hiçbir zaman destek olmuyorlar. Desteği istemiyoruz, köstek olunmasın. Yine tekrarlıyorum, bunlar halka göre değil, kendi adamlarına iş yeri olacak proje yapıyor. Seka arazisi üzerinde yapılan TOKİ inşaatını mühürledik. Belediyeye 28 dönüm yer terk ettiler. Bu arsa benim değil sizlerin" ifadelerini kullandı.

Karayollarının yan yol olarak bilinen eski yolu belediyeye terk etmediğini belirten Başkan Aksu, "Aslında en büyük doğalgaz abonesi potansiyeli olan bölgelere ulaşılamıyor. Karayollarına geçici verin, doğalgaz hattı yapalım, düzenlemesini yapıp size tekrar verelim diyoruz, yine yanaşmıyorlar. Beni değil aslında sizleri cezalandırıyorlar. Göreve geldiğim günden itibaren çöp konusunu çözmek için çabalıyorum. Denize çöp dökülmeyecek demiştim. Bu konu çözüldü. Geçici aktarma istasyonu ile çöpler artık denize dökülmüyor. Yakın zamanda hukuki bir sorun çıktı, bu sorun çözümlenecek. Ve tesis tekrar çalışmaya başlayacak. Birileri çöp tesisi açıyor. İktidar taahhüt ettiği katkıyı henüz sağlamadı. Bu çöp tesisine Giresun Belediyesi 8.5 milyon lira katkı yaptı. Bu para Kerim Aksu'nun değil, sizin paranız" diye konuştu.

Başkan Aksu, Gemilerçekeği Mahallesini Ziyaret Etti

Başkan Aksu, Gemilerçekeği Mahallesini Ziyaret Etti

Başkan Aksu, Gemilerçekeği Mahallesini Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim