• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Aksu, Eleştirilere Cevap Verdi

Başkan Aksu, Eleştirilere Cevap Verdi
Giresun'da etkili olan kar yağışının ardından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, büyük bir sorun...

Giresun'da etkili olan kar yağışının ardından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler veren Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, büyük bir sorun yaşamadan kar afetini önemli ölçüde atlattıklarını söyledi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, bir basın toplantısı düzenleyerek, geçtiğimiz günlerde etkili kar yağışının ardından il genelinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Kendisine yönelik eleştirilere de cevap veren Başkan Aksu, "Afet yaşadık, bunun siyaseti olmaz" dedi.

Giresun'un tarihinin en önemli kar yağışıyla karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Aksu, "Belediyenin önünde 75 santim, yüksek mahallelerde bir buçuk metre kar yağdı. Zaman zaman 250 kişilik ekip kaldırım, okul bahçelerini temizledi. 9 tane olan iş makinelerimiz 16'ya yükseldi. Emekli operatörleri çağırıp, günde 12 saat iki vardiya çalışma yaptık. Belediye çalışanları yeni yıl kutlaması yapmadı. Bugün dahi arkadaşlarımız çalışıyor. 3 vidanjör, 5 motopomp, 12 kamyon, 100 ton tuz kullandık. Şu anda deniz suyu ile yıkama yapıyoruz. İtfaiye tehlikeli saçakları temizliyor. Kar yağışı dünyanın her yerinde olumsuzluklar oluşturur. Kar ara vermeden iki gün sürekli yağdı. Biz ana yolları açıyoruz, yarım saat sonra kar yeniden yolları kapatıyor ama ekiplerimiz anında müdahale ediyor" ifadelerini kullandı.

Acil konuları ilk sırada değerlendirdiklerini ifade eden Aksu, "Diyaliz hastalarını ve hamileleri hastanelere ulaştırmak için sağlık kurumları ile işbirliği içinde hareket ettik. Hastaların hastanelere ulaşmasını sağladık. Toplu taşıma araçlarının güzergahlarını açık tuttuk. Şehirde elektrik kesintisi ve küçük çaplı arızalar nedeniyle kısa süreli su sıkıntısı yaşandı. Can kaybı olmadı. Ciddi bir yaralanma olmadı. Bu tablo karşısında sitesinin yolunun açılmadığı, ara yollara girilmediği eleştirileri yapılıyor. Benim evimin yolu da açılmadı. Hasta varken, cenaze varken, ben kendi yolumu özel olarak açtırmam. 31 Aralık'ta sadece merkezde 8 cenaze kaldırıldı. 31 cenaze merkezi ilçeler ve köylere nakledildi. Ara yollarda çalışma yapmak çok zor. Araçlar yolları tıkadı. Belediye ekibimizle sağlık ekipleri, AKSA, Karayolları ekipleri afetin olumsuzluklarını ortadan kaldırmak için koordineli bir şekilde çalıştılar. Ben kurumlara, belediyemiz çalışanlarına, Özel İdare, Karayolları, Sağlık Ekiplerine, AKSA çalışanlarına teşekkür ediyorum. Afetten medet umulmaz. Çalışanlar özveri ile vatandaşın derdine çare olmaya çalıştı" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim