• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Aksoy’dan velilere uyarı...

Başkan Aksoy’dan velilere uyarı...
Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Tevfik Aksoy yarın verilecek olan karnelerin sadece öğrencinin değil aynı zamanda öğretmen ve velilerin de karnesi...

Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Tevfik Aksoy yarın verilecek olan karnelerin sadece öğrencinin değil aynı zamanda öğretmen ve velilerin de karnesi olduğunu belirtti. Başkan Aksoy özellikle velilere seslenerek, "Karneler öğretmen ve veliler tarafından da değerlendirilmelidir. Çünkü notlar sadece öğrencinin durumunu göstermez" diyerek kırık notu olan öğrencilerin ailelerinin kendilerini sorgulamasını istedi.

18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sonuna gelindiğini ve Aydın il genelinde 807 okulda eğitim öğrenim gören yaklaşık 180 bin öğrencinin karne alacağını kaydeden Başkan Tevfik Aksoy, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmek, diğer adıyla öğretmenlik mesleğini icra etmek dünyanın en şerefli ve ağır görevlerinden biridir. Ülkemizi çağın ilerisine taşımak ve geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için çıktığımız bu yolda bir dönemin daha sonuna gelindi. Her dönemin sonunda olduğu gibi bu dönem de çocuklarımıza karnelerini dağıtıyoruz. Ancak çocuklarımızın başarısı sadece karne notlarından ibaret değildir. Her bir öğrencimize bireysel farklılıklarını dikkate alarak ve özel olduklarını hissettirerek yaklaşıyoruz. Velilerimiz de aynı duygularla çocuklarına yaklaşmalı ve asla çocuklarını başka kişilerle kıyaslamamalıdır. Çünkü her bir öğrenci özeldir ve kendisi için ayrı bir değerdir. Evlatlarımızın başarılı bir öğrenci olabilmesi kadar iyi bir insan olması ve nitelikli bir insan olarak yetişmesi bize göre ders notlarından daha önemlidir. Karne notları sadece öğrencinin değil öğretmen ve velinin de durumunun göstergesi olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle velilerimiz karneyi sadece çocukların notu olarak değerlendirmesin" dedi.

Öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Eğitim Bir-Sen Aydın Şube Başkanı Tevfik Aksoy, tatilin sadece yan gelip yatmak olmadığını belirterek tatil süresince öğrencilerin yakın akrabasını ziyaret etmesini gerektiğinde ailelerine yardımcı olmalarını ve en önemlisi kitap okuma alışkanlıklarını sürdürmelerini istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim