• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Aksoy’dan 2015 Yılı Değerlendirme Toplantısı

Başkan Aksoy’dan 2015 Yılı Değerlendirme Toplantısı
Bitlis'in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, , ilçedeki görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2015 yılı faaliyetlerini değerlendirdi.

Bitlis'in Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, , ilçedeki görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2015 yılı faaliyetlerini değerlendirdi.

Tatvan'da özel bir restoranda düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan Başkan Fettah Aksoy, belediye olarak 2015 yılında yaptıkları çalışmaları ve hayata geçirdikleri projeleri anlattı. Yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili detaylı bilgi veren Başkan Aksoy, belediye olarak 2015 yılında birçok proje hayata geçirdiklerini yeni yılda ise mevcut projelere yeni projeler ekleyerek çalışmalara tüm hızıyla devam edeceklerini söyledi. Başkan Aksoy, "Yeni Belediye binasının projelendirme ve modelleme çalışmaları bitirilerek yer tahsisi yapıldı. İhalesi yapılan projenin inşaatına 2016 inşaat sezonunda başlanacaktır. Hazırlamış olduğumuz içme suyu ve kanalizasyon alt yapı projemiz ilan aşamasındadır. İhalesi yapılarak en kısa sürede yapım çalışmalarına başlanacaktır. Doğu Anadolu Projesinin 15 Bölgede kuracağı Canlı Hayvan Pazarlarından birinin belediyemizin girişimleri sonucu Tatvan'a kurulması kararlaştırılmıştı. Canlı Hayvan Projesi ihale edilerek 2016 yılında çalışmalarına başlanmak üzere takvimlendirildi. Canlı Hayvan Pazarının kurulmasının ardından belediye mezbahane binası için DAP idaresine et entegre tesisi projemizi sunacağız. Tarihi İşletme Otelimizin restorasyon çalışmalarına TOKİ desteğiyle devam edilecek. Bu projenin en kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor. Kongre Merkezi Projesi için ilçemizin gözde mekanlarından olan Doğu Anadolu Fuar alanımızda eksikliği hissedilen çok amaçlı toplantı, sergi ve gösteri merkezini inşa etmek üzere hazırlamış olduğumuz projemiz DAKA tarafından kabul edildi. 2016 yılı içerisinde ihalesi yapılıp inşaatına başlanacaktır. Sosyal Market Projemiz ile de ilçede bir sosyal market açıp tespit edilen mağdur ailelere aylık belirli miktarda alışveriş çeki vererek, ailenin temel gıda ihtiyaçlarını bu marketten temin etmesi sağlanacak. Gençlik Merkezi Projemizde de sona yaklaştık. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği içerisinde belediyemize ait alanda Gençlik Merkezi projesini çok yakında hayata geçiyoruz. Toplumsal Dayanışma ve Mesleki Yeterlilik Projemiz yine devam ediyor. Proje ile yaşlı ve hasta bakım elemanı yetiştirme, doğalgaz tesisatı, takı tasarım, tıbbi sekreterlik gibi kurslar açarak eğitim vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

"PARK PROJELERİ"

Belediyenin ilçede hayata geçirdiği park projeleri ile ilgili de bilgi veren Başkan Aksoy, "İlçemizde Vangölü Sahil Parkı, Tatvan Şehir Parkı ve Sahil Parkı Projesi adı altında 3 ayrı park projemiz hayata geçiriliyor. Sahil parkı projesinde 52 dönüm alan için yaklaşık 45 bin metre küp toprak dolgu çalışması yapıldı. Buna ek olarak park için gerekli tüm alt ve üst yapılar yapıldı. Sahil projesinin 2016 yaz aylarında tamamlanmasını hedefliyoruz. Feribot Parkı - Tatvan Şehir Parkı projesinde ise Feribot iskelesi mevkiinde 15 bin metre küp toprak kullanılarak 7 dönümlük alan ıslah edilip dolgu çalışması yapıldı. Fitness grupları tesis edilen ve 600 fidan dikilen alana gelecek sezon mesire alanları, çocuk oyun grupları, aydınlatma direkleri, çardak ve oturma grupları montajı gerçekleştirilecek. Ve son olarak, Van Gölü Sahil Parkı projesi ile de şehrin girişinde mezbahanemizin hemen karşısında bulunan 10 dönümlük alanda yaklaşık 10.000 metre küp toprak kullanılarak ıslah ve dolgu çalışmaları yapıldı. Farklı noktalardan kökü ile birlikte çıkarılmış 100 adet çam ağacı alana dikildi. Gelecek sezon park alanında çevre düzenlemesi yapılıp oturma gruplarının montajı tamamlanacak" diye konuştu.

"PARKE VE YOL ÇALIŞMALARI"

Parke ve yol çalışmalarına da değinen Başkan Aksoy, "Mahalle yolları ve okul bahçeleri olmak üzere 2015 yılında okul bahçeleri, mahaller ve tadilatların toplamında 75 bin metre kare kilitli parke taşı döşendi. Sıcak asfalt çalışmaları kapsamında 2015 yılı içerisinde ilçede devam eden doğalgaz çalışması sonucu tahrip olan bölgelerde 6 kilometreye yakın sıcak asfalt kaplaması yapıldı. Sathi asfalt çalışmaları kapsamında 2015 yılı içerisinde Karşıyaka, Esentepe ve Kültür Mahalleleri olmak üzere birçok sokak ve yeni açılan imar yollarında toplamda 14 kilometreye yakın sathi kaplama çalışması yapıldı. Zemin güçlendirme çalışmaları kapsamında ise Esentepe Mahallesi, Kültür Mahallesi ve Eski Ahlat Yolu güzergahında zemini stabilize bölgelerde takriben 6 kilometrelik alt temel malzemesi kullanılarak yol serimi yapıldı. Zemin güçlendirmesi yapılan yerlerde önümüzdeki sezon asfalt çalışmaları yapılacak. İlçede tahrip olan yol ve kaldırımlarda yaklaşık 3 bin metre kare alan onarıldı. Saray Mahallesi Orduevi yanında tahrip olan 81 metre uzunluğundaki güzergahta alt yapı ve üst yapı çalışmaları yapıldı. Yine aynı şekilde ilçenin muhtelif bölgelerinde tahrip olan alanlar onarıldı. İlçede bulunan dere yatakları ıslah edildi. Saray, Sahil, İşletme Mahallesi ve Cumhuriyet caddesinde 15 kilometrelik bir alanda günlük olarak 2 ekip ile kanal temizleme çalışması gerçekleştirdik. Öte yandan kanal noksanlığı sebebiyle küçük çaplı sellere neden olan yollarda yeni kanal yapım çalışmaları gerçekleştirdik. Sahil Parkı, Yeni Çarşı, Belediye Önü, Sahil İskelesi ve Cumhuriyet caddesinde aydınlatma çalışmaları yapıldı. 2015 yılı içerisinde Karşıyaka mezarlığı, Pınarbaşı Mezarlığı, Urtap Mezarlığı, Fatih Mahallesi, Esentepe Mahallesi ve Karataş Mahallesinde toplam 2400 m3 taş duvar yapıldı. Mezarlıklara Kürtçe ve Türkçe bilgilendirme tabelaları asıldı. Urtap mezarlığı çevresinde dere ve sel sebebiyle tahrip olmuş yaklaşık 6 dönümlük alan ıslah edilerek yeni mezarlık alanı olarak hizmete açıldı." Diye konuştu.

"DOĞALGAZ HATTI DÖŞEME ÇALIŞMALARI"

Yapılan doğalgaz çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Aksoy şöyle konuştu:

"2015 Mayıs ayı itibariyle ilçede başlattığımız doğalgaz hattı döşeme çalışmaları çerçevesinde ise birinci etaptaki mahallerde borular döşenerek, hane girişlerine doğalgaz hatları çekilerek kutuları yerleştirildi. Doğalgaz abonelik başvurularının kabulüne başlandı. 2016 yılı sonu itibariyle tamamlamayı hedeflediğimiz proje sonrası ilçenin katı yakıt tüketiminden dolayı oluşan hava kirliliğine büyük oranda engel olmuş ve halkımızı ucuz yakıt ile tanıştırmış olacağız."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim