• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Başkan Akpınar, Velilerle Buluştu

Başkan Akpınar, Velilerle Buluştu
Yerel seçimlerden bu yana, okullara yönelik bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,...

Yerel seçimlerden bu yana, okullara yönelik bakım, onarım ve yenileme çalışmalarıyla dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçedeki Okul Aile Birliği üyeleriyle buluştu. 300 velinin katıldığı toplantıda, yeni yatırımlar ve yapılması gerekenler konuşuldu. Başkan Akpınar, "Çocuklarımıza yatırım, geleceğe yatırımdır" dedi.

Okullara yaptığı yatırımlarla öğretmenlerin ve velilerin olduğu kadar öğrencilerin de yüzünü güldüren Karşıyaka Belediyesi, yıl boyunca ilçe genelindeki 40 okulda bakım, onarım ve yenileme çalışmasına imza attı. Eğitim kurumlarının ihtiyacına yönelik olarak bağlantı yolları yapıldı, duvarları boyandı, bahçe ve çevre düzenlemeleri gerçekleştirildi, tuvaletleri yenilendi, istinat duvarları örüldü, spor alanları, oyun sahaları elden geçirildi. Masa, sandalye ve sıra desteği sağlandı. İhtiyaç sahibi okullara güvenlik görevlisi verildi. Yapılan çalışmalar öğrencilere konforlu eğitim imkanı sunarken, anne babaların da beğenisini kazandı.

Okullara yapılan yatırımları anlatmak ve yeni yılda yapılması gerekenleri konuşmak için ilçedeki Okul Aile Birliği üyeleriyle buluşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ayırt etmeksizin her okula destek vereceklerinin altını çizdi. Toplantıda, yapılan çalışmaları anlatan bir de slayt gösterisi izletildi.

"OKUL BİNALARI YENİLENMELİ"

"Ben bu kenti çocuklarımızla birlikte yönetmek üzere yola çıktım" diyen Başkan Akpınar, "Bugüne kadar yaptığımız tüm hizmetlerde de çocuklarımız var. Eğitime büyük destek veriyoruz. Yasal olarak okullarımıza belediye olarak biz hizmet etmek zorunda değiliz. Ancak çocuklarımız için, eğitim yuvalarımıza da hizmet götürmeye çalışıyoruz. Çünkü ilçemizdeki çoğu okul fiziki ömrünü tamamlamış durumda. Bu okul binalarının yeniden yapılması, tamirattan daha ucuza mal olacaktır. Okullarımız, ileriye dönük fiziki planlamalarla revize edilmeli; spor salonu, sosyal tesisleri olmalıdır. Tüm bakanlıklara öneriyoruz. Gelin bir an evvel, eğitim üssü olan bu kentte bu işi başlatalım" şeklinde konuştu.

Çocukların daha iyi şartlarda geleceğe hazırlanması için eğitime destek olmaya devam edeceklerini belirten Akpınar, "Eğitime katkı sağlamak adına; okullarımızdaki fiziki koşulları iyileştirmeye çalışıyoruz. Karşıyakamıza yeni anaokulları kazandırıyoruz. Okul öncesi eğitim kurumlarımızın sayısı 6'ya ulaştı. Belediyemize çok ciddi yük getirmesine ve sorumluluğumuz olmamasına rağmen 25 okula güvenlik görevlisi verdik. Karşıyaka'nın Filizleri'ni geleceğe hazırlamak için her apartman ile bir öğrenci okutmaya başladık. Yetiştirdiğimizin her Filiz'in, Türkiye Cumhuriyeti'ne yararlı fertler olacağını biliyoruz. "Üretmek ve çalışmak için Karşıyaka'da yaşamak yeter" diyoruz. Hem ailelerimiz hem de çocuklarımızın sevgi ve desteğinden aldığımız güçle, okullarımıza ve her dönemde eğitime destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Akpınar, Velilerle Buluştu

Başkan Akpınar, Velilerle Buluştu

Başkan Akpınar, Velilerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim