• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Akkaya, muhtarlarla Buluştu

Başkan Akkaya, muhtarlarla Buluştu
19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçedeki tüm muhtarlarla yemekte bir araya geldi.

19 Ekim Muhtarlar günü münasebetiyle Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçedeki tüm muhtarlarla yemekte bir araya geldi.

Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrası'ndaki programda, konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, muhtarların gününü kutladı. Muhtarların yerel yönetim noktasında meslektaşları olduğunun altını çizen Başkan Akkaya, "Türkiye Cumhuriyetindeki idari yapıda yerel yönetim; muhtar, belediye ve özel idareden oluşur. Biz Büyükşehir olduğumuz için artık özel idare devreden çıktı, muhtarlar ve belediyeler yerel yönetim konusunda hizmet veriyorlar. Sizler yerel yönetim noktasında bizlerin gözü ve kulağısınız. Cephedesiniz ve tabiri caizse uç noktalarda uç beyisiniz. Bu nedenle sizlerin kanaatleri, bizlere ilettikleri çok önemli. Sizi seçen ve sizden hizmet bekleyen insanların beklentilerini sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. Bu beklentileri bizimle paylaşmanız ve bizimde belediye olarak yapabileceklerimizi yapmamız diğer konuları da ilgili kurumlara aktarmamız açısından önemli görevler yapıyorsunuz" diye konuştu.

Akşehir Belediyesi olarak yapılan projeler ve hizmetler hakkında da bilgilendirme yapan Başkan Akkaya, ilçe genelinde altyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğine değinerek, "Doğalgazda 15 bin daireye hizmet edecek şekilde alt yapı çalışması bitti. Şu anda 2 bin civarı abone oldu. 500 civarı abonenin de bugün yarın olmak üzere dönüşümü tamamlandı. Kanalizasyon değişim projemizde Kasım ayının 15'i itibariyle tamamlanıyor. Atık su arıtma tesisimizde ki doğal arıtma sistemiyle çalışıyor, orası da bitti ve çalışmaya başladı. Dünyanın en modern arıtma tesislerinden biri oldu. 600 kirlilik parametresiyle giren atık suyumuz şu anda 60 parametresiyle çıkıyor. Tolerans sınırı 100 iken bizim tesisimizde bu oran 60. Yapılacak çalışmalarla bu oran daha da aşağıya çekilecek.Bu atıksu arıtma tesisiyle saniyede 166 litre temiz su Akşehir Gölümüzü besleyecek ve en önemli noktalardan birisi de bu. Şehrimizde 36 kilometrelik bir elektrik hattı yer altına alındı. Özellikle tarihi Akşehir dediğimiz tarihi Akşehir evlerinin bulunduğu bölgedeki bu çalışmalarda bitti. Doğalgaz, kanalizasyon ve elektik altyapı çalışmaları nedeniyle tabi ki oldukça bir zahmet oldu, yorgunluk oldu, zaman zaman su kesintileri oldu. Onun içinde tekrar sizlerin hoşgörüsüne sığınıyoruz. Ama büyüklerimizin de dediği gibi "zahmet olmazsa rahmet olmuyor'. İçme suyu projemizde bu önümüzdeki bir iki ay içerisinde ihale edilecek. Bu çalışmalar hakikatten tarihi projeler. Yüzyılın projeleri. Şu anda Koski'nin çalışma yaptığı yerlerde 1930 yıllara ait borular çıkıyor. Belki de 1920 "li yıllarda var. Çok eski yıllarda yapılmış ve bu konuya da el atılmamış. 2007 yılında şu andaki Milletvekilimizin Belediye Başkanlığı döneminde bu Avrupa Birliği projesine müracaat edilmiş ve kendi bütçemizden değil AB hibesiyle bu işi yapalım beklentisiyle bugünlere gelerek bizimde yoğun çalışmalarımızla ihale ettirerek çalışmalarımız başladı" diye konuştu.

Belediye ve Konya Büyükşehir Belediyesi olarak eskiden köy ve kasaba olan ve Büyükşehir Yasası ile mahalle haline gelen yerlerde yapılan çalışmalar hakkında da bilgilendirme yapan Başkan Akkaya, "Akşehirimizin değerli halkına, güzel hizmetlere vesile olmanızdan ve yaptığınız katkınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Görevlerinizde kolaylıklar dileyerek, muhtarlar gününüz tekrar kutlayıp, hayırlı günler diliyorum" dedi.

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk de yaptığı konuşmada kendisinin de bir muhtar çocuğu olduğu belirterek, "Rahmetli babamda bir mahalle muhtarıydı. Dolayısıyla muhtarlık nedir? Ne değildir? Bizzat yaşayan birisi olarak sizleri çok iyi anlıyorum. Türkiye'nin idari yapısı iki ilke üzerine kurulmuştur. Birisi yerinden yönetim, ikincisi yerel yönetim. Çoğu insan bu yönetimleri birbirine karıştırır. Yerinden yönetim dediğimiz merkezi iradeyi ifade eder. Yani devlet, yani kamuyu ifade eder. Ankara'da bakanlıklardır. Taşrada il olarak valiliklerdir, ilçe olarak kaymakamlıklardır. Bir de yerel yönetimler var. Yerel yönetimler ise il özel idareleri, belediyeler ve köyler şeklinde örgütlenmiştir Türkiye'de. Bu örgütlenmelerde zaman içerisinde bazı farklı hukuki düzenlemelerle farklı bir statü kazanmıştır. Muhtarlarımızı yönetim yapımız içerisinde ben kılcal damarlara benzetirim. Sizlerin insanın olduğu her yerde, hemen hemen her alanda görevleriniz var. Bu anlamda bizler sizlere müteşekkiriz. Her zaman bizlere destek oluyorsunuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kahvaltıya katılan muhtarlar mahalleleri hakkındaki taleplerini Başkan Akkaya ve birim müdürlerine iletti.

Akşehir Belediyesi Hıdırlık Sofrası'ndaki yemeğe İlçe Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe protokolü, kamu kurum müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Başkan Akkaya, muhtarlarla Buluştu

Başkan Akkaya, muhtarlarla Buluştu

Başkan Akkaya, muhtarlarla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim