• BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Akkaya Mühendis, Mimar Ve Müteahhitlerle Buluştu

Başkan Akkaya Mühendis, Mimar Ve Müteahhitlerle Buluştu
Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçedeki mühendis, mimar ve müteahhitlerle istişare toplantısı yaptı.

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçedeki mühendis, mimar ve müteahhitlerle istişare toplantısı yaptı.

Akşehir'deki bir restoranda yapılan toplantıya Başkan Akkaya'nın yanı sıra Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Tunçez, Akşehir'deki mühendisler, mimarlar, müteahhitler, Belediye imar Komisyonu üyeleri ve Akşehir Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Personeli katıldı.

Akşehir'de yapılacak her türlü hizmette, projede ve yatırımda herkesin fikrini alarak, onların fikirlerine kulak vererek çalışmalar yaptıklarını ve bu kapsamda da zaman zaman farklı meslek gruplarıyla bu tür istişare toplantıları yaptıklarını söyleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, "Sizlerle bir araya gelerek Akşehir'de inşaat sektöründe neler yapılabilir? Nasıl daha güzel inşaatlar yapılabilir? Sizlerin daha rahat nasıl çalışabileceği konusunda istişarede bulunabilmek amacıyla böyle bir toplantı düzenledik. Sizlerin yaşadığı problemler ya da isteklerinizle ilgili burada samimi bir ortamda konuşalım istedik" dedi.

İmarla ilgili işlerin daha hızlı hale getirilmesi amacıyla yeni bir müdürlük oluşturduklarını söyleyen Başkan Akkaya "İmarla ilgili olarak harita grubunu ayırarak 18. madde uygulamalarına harita grubu olarak daha fazla yoğunlaşmak, imarın yükünü azaltmak, hem de kadroyu biraz artırarak işlerinizin daha hızlanmasını sağlamak adına Yapı Kontrol Müdürlüğümüzü kurduk. Bu müdürlüğümüz Ocak ayı başı itibariyle resmi olarak faaliyete geçti. Yapı Kontrol Müdürü olarak Mehmet Tunçez beyi görevlendirdik. Artık ruhsat, iskan gibi konular tamamen Yapı Kontrol Müdürlüğümüzde olacak. Bu Müdürlüğümüzü de teknik eleman olarak oldukça destekledik. Bu müdürlüğümüz tabiki sadece ruhsatlarla uğraşmayacak, Belediyemizin yapacağı inşaatla ilgili yatırımların projelendirilmesi ve bu yatırımların yapı kontrollüğünü de üstlenmiş olacak. Bu yeni süreçte sizlerin talep ve sorunlarınıza inanıyorum ki kısa sürede çözüm bulmuş olacağız" diye konuştu.

Başkan Akkaya'nın konuşmasının ardından katılımcılar söz alarak talep ve isteklerini iletti. Yapı Kontrol Müdürlüğü personeli tarafından da otopark yönetmeliği ve ruhsatla ilgili diğer konularda bilgilendirilme yapıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim