• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Akgün’ün Bulgaristan’da Yaptırdığı Cami Törenle İbadete Açıldı

Başkan Akgün’ün Bulgaristan’da Yaptırdığı Cami Törenle İbadete Açıldı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından Bulgaristan'ın Gorna Oryahovitsa kentinde yaptırılan camii görkemli bir törenle ibadete açıldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından Bulgaristan'ın Gorna Oryahovitsa kentinde yaptırılan camii görkemli bir törenle ibadete açıldı. Caminin açılış töreninde konuşan Başkan Akgün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her inanca saygı duyduğunu belirterek, "Bu, bizim inanç anlayışımızın gereğidir" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi'nin Bulgaristan'daki kardeş şehri olan Gorna Oryahovitsa'da yaşayan Müslümanların talebi üzerine yapılan "Gorna Oryahovitsa - Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii", Regaip Kandil'i mevlidi ile ibadete açılırken bir gün sonrada resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

AÇILIŞA ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve basın mensuplarının yer aldığı açılış törenine Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekilleri Çetin Kazak, Kamen Kostadinov, Ceyhan İbrahimov ve Ayhan Etem, Filibe Başkonsolosluğu Sosyal İşler Ataşesi Metin Aktaş, Gorna Oryahovitsa Belediye Meclis Başkanı Daniel Kostadinov, Bölge Müftüsü Süleyman Mehmetov ve Gorna Oryahovitsa'da yaşayan Müslümanlar katıldı.

"TÜM İBADETHANELERİ ALLAH'IN EVİ OLARAK GÖRÜYORUZ"

Gorna Oryahovitsa - Büyükçekmece Kardeş Şehir Camii'nin açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi'nin 17 tane kardeş şehri bulunduğunu ancak ilişkilerin en fazla geliştiği ve sıcak olduğu kardeş şehrin Gorna Oryahovitsa olduğunu vurgulayarak, "Bugün ibadete açacağımız caminin yapım aşamasında bizlere her zaman yardımcı olan, destek veren Gorna Oryahovitsa Belediye Başkanı Dobromir Dobrev'e ve belediye meclisine teşekkür ediyorum. Bizden daha önce de buradaki kilise için yardım talebinde bulunulmuştu. Biz bu talebe de anında yanıt vererek kilisenin tüm eksikliklerini karşılayıp, bakım onarım işlerini gerçekleştirdik. Sonrasında da burada yaşayan Müslüman halkın bizden cami talepleri oldu. Biz tüm ibadethaneleri Allah'ın evi olarak görür, tüm inançlara saygı duyarız. Bu açıdan, bu talebi de yerine getirerek açılışını gerçekleştirdiğimiz Büyükçekmece Kardeş Şehir Camii'ni yaptırıp ibadete açtık. Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN İNANÇLARA SAYGILIYIZ"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Edirne'de kullanılmaz ve harabeye dönüşen Bulgar Ortodoks Kilisesi'ni restore ederek yeniden Bulgarlara kazandırdığını hatırlatan Başkan Akgün, semavi dinlerin özünde de iyilik, güzellik, hoşgörü ve yardımseverlik bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti olarak bütün inançlara saygılıyız. Bu bizim inanç anlayışımızın gereğidir. Aklıselim her insanın da yapması gereken budur. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu caminin Türk Bulgar dostluğunu daha da perçinleyeceğine inanıyorum. Burada yaşayan Müslüman kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun."

"KİLİSEYE DE YARDIM ETTİ"

Gorna Oryahovitsa Belediye Meclis Başkanı Daniel Kostadinov, Büyükçekmece Belediyesi ile 13 yıl önce kardeş şehir olduklarını hatırlatarak, "Bizde 3 belediye başkanı değişti ama Büyükçekmece'de hep Başkan Dr. Hasan Akgün vardı. Bu süreçte kardeş şehir ilişkilerimiz her dönem daha da gelişerek bugünlere kadar geldi. Bugün açılışını yaptığımız camiyi bize kazandıran Başkan Akgün, daha önce de Gorna Oryahovitsa Kilisesi'ne önemli yardımlarda bulunmuştu. Bütün inançlara ve halklara ayrım gözetmeden, eşit bir şekilde yaklaşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e Gorna Oryahovitsa halkı adına teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.

BAŞKAN AKGÜN'E TEŞEKKÜR ETTİLER

Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekili Çetin Kazak, Filibe Başkonsolosluğu Ataşesi Metin Aktaş, Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat ve Gorna Oryahovitsa Bölge Müftüsü Süleyman Mehmetov'da yaptıkları konuşmalarda, camisi bulunmayan Gorna Oryahovitsa'ya modern ve güzel bir cami kazandırdığı için Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'e teşekkür ettiler.

Başkan Akgün’ün Bulgaristan’da Yaptırdığı Cami Törenle İbadete Açıldı

Başkan Akgün’ün Bulgaristan’da Yaptırdığı Cami Törenle İbadete Açıldı

Başkan Akgün’ün Bulgaristan’da Yaptırdığı Cami Törenle İbadete Açıldı

Başkan Akgün’ün Bulgaristan’da Yaptırdığı Cami Törenle İbadete Açıldı

Başkan Akgün’ün Bulgaristan’da Yaptırdığı Cami Törenle İbadete Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim