• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Akgün’den Hava Kirliliğine İlginç Çözüm Önerisi

Başkan Akgün’den Hava Kirliliğine İlginç Çözüm Önerisi
Gün geçtikçe artış gösteren hava kirliliğine karşı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ilginç bir çözüm önerisinde bulundu.

Gün geçtikçe artış gösteren hava kirliliğine karşı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ilginç bir çözüm önerisinde bulundu. Başkan Akgün, hava kirliliğini önlemek için dar gelirli ailelere kömür yardımı yerine doğalgaz yardımı yapılması çağrısında bulundu.

Sobalarda yakılan kömürler ve doğaya zararlı maddeler, arabaların çıkardığı egzoz gazları ve rüzgarın az olması İstanbul'daki hava kirliliğinin en büyük nedenlerinin başında geliyor.

Kirli havaların neden olduğu etkenlerin önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçtiğimiz gün düzenlenen İstanbul'daki belediye başkanlarının bir araya geldiği toplantıda konu ile ilgili öneride bulunduğunu belirtti. Başkan Akgün, soba kullanan ailelere kömür yerine doğalgaz yardımı yapılması önerisinde bulundu. Akgün'ün önerisi faaliyete geçerse, yardıma muhtaç ailelerin doğalgaz tesisatları dahil olmak üzere, faturalarına da yardımda bulunulacak.

"İSTANBUL'DAKİ HAVA KİRLİLİĞİNİN TEK NEDENİ KÖMÜR KOKUSUDUR"

İstanbul'da meydana gelen hava kirliliğinin genzini yaktığını dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Bugün İstanbul Belediyeler toplantısına giderken, genzimin şiddetle yanmaya başladığını hissettim. Sigara içmeyen birisi olduğum için özellikle hissediyorum ve ağır bir koku başladı. İstanbul'da 40 yıldan beridir belediyecilik yapan biri olarak ben İstanbul'un eski halini de biliyorum yeni halini de biliyorum. Yani doğalgaz öncesi ve doğalgaz sonrası olarak biliyorum. Bu kirliliğin nereden kaynaklandığı noktasında biraz düşündüm ve herkes bunu anlayabilir. İstanbul'da şu anda bulunan koku kömür kokusudur. İstanbul'da fabrika yok, fabrika bacası yok. İstanbul'da tamamıyla kötü ve kalitesi düşük kömürün yakılması sonucu bu koku çıkıyor. Tabi ki diğer çevre unsurları da var, egzoz gazı gibi ama esas sebebi ise kalitesiz kömürün yakılmasıdır. Kullanılması yasak kömürün kullanılmasından dolayı İstanbul'un havası bozuldu" dedi.

"DAR GELİRLİ VATANDAŞIMIZA DOĞALGAZ PARASI YARDIMI YAPMALIYIZ"

İstanbul'da hava kirliliğinin arttığını ifade eden Başkan Akgün, "Esenyurt, Beylikdüzü tarafına bakıldığı zaman hava kirliliği bakımından alarm kırmızıya çıktı. Bu hava kirliliği çocuklar için tehlikeli, astım hastaları için tehlikeli, yaşlılar için tehlikeli yani asıl soru bunu nasıl çözeceğiz. Ben 39 kaymakamlık ve belediyeye şu çağrıda bulunuyorum. Sosyal yardımlaşma olarak ekonomik durumu yeterli olmayan ailelere kömür dağıtıyoruz. Kesinlikle kömür dağıtılmasına derhal son verilmelidir. Bu duruma sayın başbakanın da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'ın ve valimizin bu konuya kesinlikle el koyması lazım. Kış ayı dört aydır, dört aylık süre içerisinde kömür yakmak zorunda olan dar gelirli vatandaşımıza doğalgaz parası yardımı yapmalıyız. Evinde doğalgaz tesisatı olmayanlarından evlerine doğalgaz tesisatı döşenmesine yardımcı olup İstanbul'un havasını eski haline getirmeliyiz. Aksi takdirde, çocuklarımız, astım hastalarımız ve yaşlılarımız bu olaydan çok etkilenecekler" diye konuştu.

"HAVA KİRLİLİĞİNİ BU YÖNTEMLE YÜZDE 80 KONTROL ALTINA ALIRIZ"

Hava kirliliğinin bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini belirten Akgün, "Dünyanın medeniyet bakımından en güzel şehri ve en önemli metropollerinden biri olan İstanbul'un artık havası bozuldu, havası kirlendi gibi söylemlerin olmaması lazım. Bu söylemler turizmi de etkiler, İstanbul'un geleceğini de etkiler, hepimizi etkiler. Benim çağrım Kaymakamlıklar vasıtasıyla İstanbul'da dağıttığımız kömür yardımına son vermeliyiz. Kömür yakmak zorunda kalan ailelerin ise doğalgaz kullanmaları için tesisat yaptırdığımız takdirde bu işi yüzde 80 çözüme ulaştırmak için azaltırız. Şimdiden tedbir alıp 2016 yılı kışında vuku bulan ve genzimi yakan hava kirliliğini gelecek seneden itibaren kontrol altına alma gibi şansımız var" şeklinde konuştu.

Başkan Akgün’den Hava Kirliliğine İlginç Çözüm Önerisi

Başkan Akgün’den Hava Kirliliğine İlginç Çözüm Önerisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim