• BIST 9524.59
  • Altın 2489.694
  • Dolar 32.4917
  • Euro 34.7623
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Akgün’den Büyükçekmece’ye kültür merkezi müjdesi

Başkan Akgün’den Büyükçekmece’ye kültür merkezi müjdesi
Büyükçekmece'de düzenlenen halk oyunları gösterisinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Şimdi Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümü...

Büyükçekmece'de düzenlenen halk oyunları gösterisinde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Şimdi Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümü anısına bu sahnenin üç kat büyüklüğünde, ayrıca içerisinde buradaki tiyatro sahnesi gibi başka 3 tane daha sahnesi olan çok büyük bir kültür ve sanat yaşam merkezini Büyükçekmece'de İstanbul halkımıza hazırlamanın da gururunu yaşıyoruz. Kısa zamanda Mimar Sinan sahilinde temelini atıyoruz. Adı da 100'üncü Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi" dedi.

Büyükçekmece Belediyesinin organize ettiği etkinlikte Beydans Ekibi ve Serdar Adıgüzel İlköğretim okulunda okuyan anaokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi yaptı. Ülkenin doğusundan batısına yöresel oyunları oynayan ekip, coşkulu bir şekilde halk oyunlarını sahneledi. 7 bölgenin halk oyunlarını izleyicinin beğenisine sunan ekipler, izleyenlerin beğenisini topladı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de salonda yerini alarak halk oyunlarını izledi. Gecede sivil toplum kuruluşları ve dernekler Beydans Eğitim Merkezine verdikleri destekten dolayı Başkan Akgün'e plaket takdim etti.

Başkan Akgün'den kültür merkezi müjdesi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Atatürk Kültür Merkezi'nin ilçeye yetmediğini dile getirdi ve yeni projesini açıkladı. Merkezin temellerinin Mimar Sinan sahilinde atılacağını söyleyen Başkan Akgün, vatandaşın sanata olan ilgisinden ötürü böyle bir projeye imza attıklarını belirtti. Adı, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı anısına ithafen 100'üncü Yıl Cumhuriyet Kültür Sanat Merkezi olacağını söyledi. Başkan Akgün, konuşmasında şunları söyledi; "Sahnelerimiz yetmiyor. Kültür ve sanat hayatına o kadar önem veren bir ilçe oldu ki mutlaka yeni sahneler açmamız gerekiyor. 2, 3, 4 sahnemiz var, yetmiyor. Şimdi Cumhuriyetimizin 100'üncü yıldönümü anısına bu sahnenin üç kat büyüklüğünde, ayrıca içerisinde buradaki tiyatro sahnesi gibi başka 3 tane daha sahnesi olan çok büyük bir kültür ve sanat yaşam merkezini Büyükçekmece'de İstanbul halkımıza hazırlamanın da gururunu yaşıyoruz. Kısa zamanda Mimar Sinan sahilinde temelini atıyoruz. Adı da 100'üncü Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi"

"Kültür, sanat, eğitim, spor topyekun bunlar eğitim şemsiyesi altında değerlendirilmelidir"

Çocukları kötü alışkanlıklardan korumanın en önemli unsuru olan sanat ve eğitim olduğunu söyleyen Başkan Akgün, "Bu sahnede biraz önce çağdaş Cumhuriyetimizin güzel yüzünü gördük. Kültür, sanat, eğitim, spor topyekun bunlar eğitim şemsiyesi altında değerlendirilmelidir. Okul bitti çocukları sokağa bıraktığımız zaman kaybederiz. Hele İstanbul gibi bir metropolde çocuklarımızın kötü alışkanlıklara karşı kendini kurtarmak, korumak ve kendilerini geliştirmek, kendilerine güven duygusunu aşılamak bakımından biraz önce burada sahne alan miniklerin yaşından itibaren çocuklarımızı sahneye, spora çekmek durumundayız" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim