• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Akgün: “Mülteciler İçin Eğitim Şart”

Başkan Akgün: “Mülteciler İçin Eğitim Şart”
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi Çalıştayı'nda "Göç ve Mültecilerin Yerleştirilmesinde...

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi Çalıştayı'nda "Göç ve Mültecilerin Yerleştirilmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü" konulu konferansta mültecilerin ülkedeki durumunu anlattı. Başkan Akgün, Türkiye'deki mültecilerin topluma uyum sağlayabilmeleri ve suç örgütlerinin ağına düşmemeleri için eğitimin şart olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla, İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından organize edilen Uluslararası Kent Konseyleri ve Kentler Kongresi'nde "Göç ve Mültecilerin Yerleştirilmesinde Yerel Yönetimlerin Rolü" konusu tartışıldı.

"KİLİS DÜNYAYA İYİ ANLATILMALI"

Düzenlenen konferansa Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve İstanbul Millet Vekili, AK Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık katıldı. Konferansta konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kilis'in dünya göç tarihinde bir sembol olduğunu, Kilis halkı ve mültecilerin birlikte nasıl uyum içinde yaşadıklarının tüm dünyaya anlatılması gerektiğini belirtti.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ'NE ADAY GÖSTERİLMELİ

Başkan Akgün, "Kilis'teki halkımız mültecilerle beraber hayatlarını devam ettiriyor. Nüfusundan bir buçuk kat fazla mülteci durumuna düşmüş Suriyeli kardeşlerimizi tereddütsüz bağrına basan Kilis halkına, Nobel Barış Ödülü'nün verilmesi için bir kampanya başlatıldı. Bu kampanyayı belediyeler olarak bizler de destekliyoruz" dedi.

EĞİTİM VE İSTİHDAM OLANAKLARI YARATILMALI

Türkiye'deki göçmenlerin sayısının 3,5 milyona ulaştığını ve bu sayının daha artacağının öngörüldüğünü kaydeden Başkan Akgün, Türkiye'deki mültecilerin topluma uyum sağlayabilmeleri ve suç örgütlerinin ağına düşmemeleri için eğitimin şart olduğunu söyledi. Göç'ün önüne geçilemeyeceğini belirten Başkan Akgün, Mültecilerin eğitilmesi yaşam stantlarının arttırılarak istihdamının sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Başkan Akgün: “Mülteciler İçin Eğitim Şart”

Başkan Akgün: “Mülteciler İçin Eğitim Şart”

Başkan Akgün: “Mülteciler İçin Eğitim Şart”

Başkan Akgün: “Mülteciler İçin Eğitim Şart”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim