• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

Başkan Akgün: “Makamı Halkın Ayağına Taşımalıyız”

Başkan Akgün: “Makamı Halkın Ayağına Taşımalıyız”
CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın "Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Her sokak, her...

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın "Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Her sokak, her mahalle, her meydan bizim makamımızdır. Halka daha iyi ve doğrudan hizmet yapmak istiyorsak halk makama gelmemeli biz makamı halkın ayağına taşımalıyız" dedi.

20-21 Şubat tarihlerinde CHP İstanbul İl Örgütü tarafından Kumburgaz Artemis Hotel'de düzenlenen Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi üyeleri, İstanbul milletvekilleri, il yönetimi ve disiplin kurulu, belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı. CHP'nin İstanbul projeleri ve İstanbul'da yapılacak çalışmalara ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Toplantının ikinci gününde ise söz alan belediye başkanları, bölgelerinde yürüttükleri çalışmalar ve projeleri hakkında birer sunum gerçekleştirdiler.

"GENÇLER VE KADINLAR ASIL GÜÇTÜR"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede hayata geçirilen ve geçirilecek olan projeler hakkında bir sunum yaptı. Akgün, gençlerin ve kadınların Cumhuriyetin ve çağdaş demokrasinin asıl gücü olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğine vurgu yaparak, "Parti olarak, Cumhuriyet ve demokrasi değerleriyle tüm gençleri ve kadınları buluşturmak en öncelikli görevimiz olmalıdır. Her mahalle, her meydan, her cadde ve her sokak bizim makamımızdır. Gerektiğinde her vatandaşın evi benim makamımdır. Halk makama gelmemelidir. Halka doğrudan ve en hızlı hizmeti götürebilmek için bizler makamı halkın ayağına taşımalıyız" diye konuştu.

"BELEDİYELERİN GELİRLERİ ARTTIRILMALIDIR"

Türk belediyeciliğinin ciddi yapısal sorunları olduğunu da belirten Başkan Akgün, "Türkiye Belediyeler Birliği olarak sorunların çözümü konusunda TBMM'ye tasarı hazırlayıp sunduk. En önemli sorun maddi sorunlar, kaynak sorunlarıdır. Örneğin taşıt vergisinin yüzde 50'sinin belediyelere aktarılması gerekir. Belediyelerin trafik suçu işleyenlere karşı yaptırım hakkı bulunmalıdır. Çünkü trafikte kullanılan altyapıyı biz yapıyoruz. Teknik altyapıdan sonra belediyecilikte en önem verdiğimiz konu eğitim, yeşil alan, sosyal ve kültürel belediyeciliktir" ifadelerini kullandı.

BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANI NASIL OLMALI?

Büyükçekmece Belediyesi olarak her eğitime öncelik verdiklerini belirten Başkan Akgün, "Bugüne kadar 28 okulu Türk Milli Eğitimi'ne ve ilçemize kazandırdık. Ayrıca Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi'nde 6 yaşından 85 yaşına kadar 23 bin 400 kişiye ücretsiz eğitim veriyoruz" dedi.

Konuşmasının son bölümünde ise başarılı belediyeciliğin tanımını yapan Başkan Akgün, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başarılı belediye başkanı kimdir? Bölgesindeki yaşayan insanları mutlu eden başkan başarılı belediye başkanıdır. Yani Ayşe teyzenin kapısının önündeki 20 santimlik çukuru dolduramayan başkan, her tarafa ana caddeler açsa halkın gözünde başarılı değildir."

Başkan Akgün: “Makamı Halkın Ayağına Taşımalıyız”

Başkan Akgün: “Makamı Halkın Ayağına Taşımalıyız”

Başkan Akgün: “Makamı Halkın Ayağına Taşımalıyız”

Başkan Akgün: “Makamı Halkın Ayağına Taşımalıyız”

Başkan Akgün: “Makamı Halkın Ayağına Taşımalıyız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim