• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan Akdoğan’dan "Şekerpınarı" Önerisi

Başkan Akdoğan’dan "Şekerpınarı" Önerisi
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Ulukışla ilçesine bağlı Şekerpınarı mevkindeki suyun, Niğde merkez,...

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Ulukışla ilçesine bağlı Şekerpınarı mevkindeki suyun, Niğde merkez, Bor ve Ulukışla ilçelerinde içme suyu olarak kullanımını sağlayacak bir proje hazırlanması için öneride bulundu.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın başkanlık yaptığı ve yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinin katıldığı İl Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan köyü yakınlarında Şekerpınarı mevkindeki cazibeli içme suyunun Niğde, Bor ve Ulukışla'ya yetecek düzeyde olduğunu ifade etti. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu ile bir araya gelerek, Şekerpınarı mevkindeki suyun tahsisi konusunda bir değerlendirme yaptıklarını söyleyen Başkan Akdoğan, "Bu konuda bir tahsis alabilirsek bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Koordinasyon Kurulu'na başkanlık yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç da, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın düşüncesinin güzel bir proje olduğunu belirterek, "Yerinde bir çalışma yapmak gerekiyor. İl Özel İdaresi olarak buna biz de katılabiliriz. Yatırım ve işletme maliyetlerini düşünüp ona göre hareket etmek gerekiyor. Siz belediyeler olarak taleplerinizi gönderin biz değerlendirelim ve tartışalım" dedi.

Konuyla ilgili söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol da projenin Niğde'yi kapsaması gerektiğini, oradaki debinin ölçülerek bir fizibilite çalışması yapılmasının uygun olduğunu vurguladı.

Kızılca Deresi Islah Projesi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Kızılca Deresi Islah ve Çevre Düzenlemesi Projesi, Yeşilburç Barajı ve Akkaya Barajı Arıtma Tesisi Proje ihalesiyle ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğünün yapması gereken çalışmaların gecikmesi nedeniyle sorunlar yaşandığını ifade etti. Yeşilburç Barajının mebran kaplamasında sorun yaşandığını vurgulayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Akkaya Barajı ile ilgili olarak da Niğde Belediyesinin Arıtma Tesisi Proje ihalesini yaptığını, yer teslimi almak üzere yüklenici firmanın geldiğini ancak uzun zamandır bu konuyla ilgili nihai sonuca varılamadığını belirterek, DSİ'nin bu konuda ne gibi çalışmasının olduğunu sordu. Başkan Akdoğan Ayrıca Kızılca Deresi Islah Projesiyle ilgili olarak da proje kapsamında müteahhit firmalardan dolayı DSİ'nin ya da mahkemenin ihaleyi iptal ettiğini, orada DSİ'nin yapması gereken işlerin geciktiğini bu konuda Niğde Belediyesi olarak bu nedenden dolayı vatandaşlardan tepki aldıklarını vurguladı. Başkan Akdoğan, Projeyle ilgili DSİ'nin yapması gereken işleri bir an önce tamamlaması halinde, Niğde Belediyesinin de projeyle ilgili yapması gerekenleri hemen yapmaya hazır olduğunu belirtti.

DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Osman Nuri Akyalçın da Yeşilburç Barajı ve Akkaya Barajı Arıtma Tesisi Proje ihalesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini Niğde merkezdeki dere islah projesiyle ilgili de bazı bölümlerde sıkıntıların olduğunu, tasfiye işlemlerinin tamamlanmaya çalışıldığını anlattı.

Başkan Akdoğan’dan "Şekerpınarı" Önerisi

Başkan Akdoğan’dan "Şekerpınarı" Önerisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim