• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Başkan Akdoğan’dan kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in baba ocağına ziyaret

Başkan Akdoğan’dan kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in baba ocağına ziyaret
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, darbe girişiminde bulunan general Semih Terzi'yi alnından vurarak, darbecilerin oyununu büyük ölçüde bozan şehit...

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, darbe girişiminde bulunan general Semih Terzi'yi alnından vurarak, darbecilerin oyununu büyük ölçüde bozan şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Çukurkuyu beldesindeki baba ocağını ziyaret etti.

Başkan Akdoğan, şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir'e, "Vatan ve millet sevgisini aşıladığınız oğlunuz, Türkiye'nin kaderinin farklı bir şekilde yazılmasına engel oldu. Şehidimizle ne kadar övünsek azdır." dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Paralel Devlet Yapılanması'nda Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi'yi alnından vuran ve büyük bir kahramanlık örneği sergileyen Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki baba ocağını ziyaret etti. Başkan Akdoğan, belediye başkan yardımcıları Harun Dikici, Rıfat Özkan ve belediye meclis üyeleriyle gittiği Çukurkuyu beldesinde şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir'e taziyelerini yineledi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir'e "Allah sizden razı olsun. Şehidimizi siz yetiştirdiniz. Vatan sevgisini, millet sevgisini O'na siz aşıladınız. Şehidimizle, sizlerle ne kadar övünsek azdır. Şehidimiz, Türkiye tarihinin farklı bir şekilde yazılmasına engel oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Niğdeli şehit Ömer Halisdemir'in kahramanlığından özellikle bahsettiğini de anımsatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbenin başarısız olmasında şehit Ömer Halisdemir'in önemli bir pay sahibi olduğu yönündeki sözlerini de hatırlattı.

"Şehidimiz için ne yapsak azdır" diyen Başkan Akdoğan, Niğde Belediye Meclisi tarafından Niğde'nin en büyük meydanına "Kahraman Şehit Ömer Halisdemir" isminin verildiğini, Bor Fen Lisesi'nin isminin ise Niğde Valiliği tarafından Şehit Ömer Halisdemir Fen Lisesi olarak değiştirildiğini kaydetti.

Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesi olarak şehit Ömer Halisdemir'in ailesinin ve diğer şehitlerimizin yakınlarının emrinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Şehit babası Hasan Hüseyin Halisdemir ise Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Şehit babası Halisdemir, "Şehidimiz Türk milletinin evladıdır. Biz o yavrumuzu millete heba ettik. Türk bayrağını dalgalandırmış, vatanını korumuş ve kollamıştır" diye konuştu.

Şehit Babası Halisdemir, oğlunun isminin Niğde'nin en büyük meydanına verilecek olmasından dolayı Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve tüm ilgililere de teşekkür etti.

Başkan Akdoğan’dan kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in baba ocağına ziyaret

Başkan Akdoğan’dan kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in baba ocağına ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim