• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Akdemir, engellilerin sorunlarını dinledi

Başkan Akdemir, engellilerin sorunlarını dinledi
Bitlis'in Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, dernek olarak engelli bireylerin toplumda karşılaştıkları...

Bitlis'in Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Neslihan Akdemir, dernek olarak engelli bireylerin toplumda karşılaştıkları sorunlara ellerinden geldiğince eğildiklerini vurgulayarak, ilçede bir uygulama okuluna ise ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ahlat Engelliler İle El Ele Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle çeşitli ziyaretlerde bulunarak, engellilerin sorunlarını dinledi. Dernek Başkanı Neslihan Akdemir ve üyesi Selim Alçiçek, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla geçtiğimiz pazar hem engellilerle bir araya geldiler hem de hafta içi ziyaretlerini devam ettirerek engellilerin sorunlarını dinlediler.

Dernek Başkanı Akdemir ve üyesi Alçiçek, Kale Şehit Erdoğan Gökbulak Ortaokulu bünyesinde bulunan özel eğitim sınıfı ile Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, hem kurum yetkilileriyle hem de engellilerle bir araya geldiler. Yapılan ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklama yapan Dernek Başkanı Akdemir, bu yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde hatırlanmadıkları için bu özel günü buruk geçirdiklerini vurgulayarak, "Günün pazara denk gelmesi nedeniyle bazı ziyaretlerimizi hafta içi gerçekleştirebildik. Kale Şehit Erdoğan Gökbulak Ortaokulu bünyesinde bulunan özel eğitim sınıfı ile Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine ziyaret gerçekleştirdik. Özel eğitim 2 sınıftan ibaret olup, toplamda 11 öğrenciye hizmet vermektedir. Ziyaretimiz esnasında sınıfların materyal eksiklerinin olduğunu gözlemledik. Ayrıca eğitim çağında olan bazı engelli çocuklarımızın nitelikli öğretmen olmaması nedeniyle okul kayıtları yapılamamaktadır. Bu nedenle ilçemizin çok acil uygulama okuluna ihtiyacı var. Engelli aileleri olarak, sağlıklı çocuklar için sağlanan eğitim, materyal ve benzeri olanakların bizim çocuklarımız için de sağlanmasını istiyoruz" dedi.

Başkan Akdemir, engellilerin sorunlarını dinledi

Başkan Akdemir, engellilerin sorunlarını dinledi

Başkan Akdemir, engellilerin sorunlarını dinledi

Başkan Akdemir, engellilerin sorunlarını dinledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim