• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Başkan Akay Bu Günün Çanakkalesine Dikkat Çekti

Başkan Akay Bu Günün Çanakkalesine Dikkat Çekti
Kayseri Şeker Fabrikası tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferinin 101. yılı etkinliklerinin bir bölümü Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nda çalışanların...

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferinin 101. yılı etkinliklerinin bir bölümü Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nda çalışanların katılımıyla yapıldı.

Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları'nda çalışanlara yağlı buğday çorbası ve kepekli ekmek ile üzüm hoşafından oluşan Çanakkale menüsü ikram edildi.

Boğazlıyan Şeker Fabrikası yemekhanesinde düzenlenen programa; Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Başkanvekili Avni Hokkaömeroğlu, Denetim Kurulu Üyesi Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Başkanvekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyesi Niğmetullah Sevim, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Genel Müdür yardımcısı Bilal Karaköse ve Boğazlıyan Fabrika personeli katıldı.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay programda açılış konuşmasında, "100 yıl evvel Çanakkale'yi geçemeyen ehli sahibin bugünkü çocukları tarafından ülkemiz ve milletimiz üzerine hain planların karanlık oyunların oynandığı bugünde dilimizle, gönlümüzle hepimizin dua etmesi gerekiyor. Evet bundan 100 yıl önce Çanakkale geçilmedi bugünün Çanakkale'si Türkmen Dağı bugünün Çanakkale'si Sur bugünün Çanakkale'si Cizre bugünün Çanakkale'si Silopi bunlarda geçilmeyecek. Nasıl Çanakkale geçilmediyse bunlarda geçilmeyecek." diye konuştu.

Başkan Akay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Çanakkale'nin ruhunu yaşamak ve yaşatmak için bu anmayı gerçekleştiriyoruz.Çanakkale Ruhunu anlamanın bugün için daha anlamlı hale geldiğine inanıyorum. Yani 100 sene önce yüz binlerce insan neden bu vatan için can verdiler bunun anlaşılması bugün daha anlamlı hale geliyor. Çanakkale'nin işte ruhunu bugün yeniden hissetmemiz gerektiğini hepimiz biliyoruz ve görüyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu durum çevremizde ki ateş çemberi ülkemizin bir bölümünde Güney Doğumuz "da teröristlerin bu vatana kast etmesi polisimizi askerimizi şehit etmesi bunlar elbette bugün yaşadığımız durumlar. İşte Çanakkale ruhunu bu yüzden iyi yaşamamız anlamamız gerekiyor. Ve içimizden birisinin demesi lazım ki ben sağ iken kimse bu vatana kimse dokunamaz, bu bayrağa kimse dokunamaz, bu millete kimse dokunamaz, bu millete kimse dokunamaz, bu milletin namusuna kimse dokunamaz demesi lazım ve bunu diyen yiğit insanlarımızın kahraman insanlarımızın varlığını da gerçekten işin doğrusu görüyoruz ve onlara minnettarız.

İşte bizimde bunları iyi bilmemiz iyi hissetmemiz lazım yaşamamız lazım. Eğer Türkiye güçlü olursa biz bunların hepsiyle baş ederiz. Ve Türkiye güçlü olursa biz çok insana kol kanat gereriz. Türkiye güçlü olursa Dünya'da söz sahibi olur Türkiye'nin güçlü olması bizim başarımızdan geçiyor.

Onun için değerli arkadaşlar işimizi en iyi şekilde başarılı bir şekilde yapmamız lazım. Ve bu şehitlerimizin de geride kalanlarına onların layık olduğu şekilde sahip çıkmamız lazım. Millet olmanın gereği güçlü olmanın gereği bu ben herkesin bu anlayış içerisinde olduğuna inanıyorum sizin bu anlamlı güne bu şekilde iştirak etmeniz katılmanızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. İşte 100 sene önce sadece bulgur çorbası ve üzüm hoşafı ile bir günlük istihkaklarını alan insanların o gün yaşadıklarının bir nebze örneğini bugünde yaşayabilmek için arkadaşlarımız bu menüyü 3 senedir uyguluyorlar sizde sağ olun buna destek verdiniz. Ben bu duygu ve düşüncelerle hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum vatanımızın birliğinin dirliğinin bozulmaması ve ilelebet bayrağımızın dalgalanması ezanımızın dinmemesini Allah'tan niyaz ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum."

Program sonunda Başkan Akay'a Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu tarafından 57.Alay sancağı hediye edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim