• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Başkan AK, Çocuklarla Mendil Kapmaca Oynadı

Başkan AK, Çocuklarla Mendil Kapmaca Oynadı
Daha önce bünyesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nü kuran Keçiören Belediyesi yine bir ilke imza attı.

Daha önce bünyesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nü kuran Keçiören Belediyesi yine bir ilke imza attı. Çocuğun başarısına etki eden aile, sosyal çevre ve okulun iş birliği yapmasını amaçlayan Okul Sosyal Hizmet Birimi'ni kuran belediye "Yarım Elma Gönül Alma" şenliğini düzenledi. Şenlikte Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da çocuklarla birlikte mendil kapmaca oyunu oynadı.

Keçiören Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle oluşturulan "Okul Sosyal Hizmet Birimi" tarafından düzenlenen şenlik pilot uygulama yapılan Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulunda gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği etkinliğe Başkan Ak'ın yanı sıra Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil katıldı.

"YENİ BİR UYGULAMAYI DAHA HAYATA GEÇİRDİK"

Şenliği farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Çocuklarımızın başarısının artması için hepimize görevler düşüyor. Daha nitelikli eğitim, daha donanımlı bireyler için bizler de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl yeni bir uygulamayı hayata geçirdik. Ülkemizde ilk kez "Okul Sosyal Hizmet Birimi'ni kurarak çocuğun başarısını etkileyen aile, sosyal çevre ve okulun iş birliği içinde olmasını hedefliyoruz" dedi. Okul Sosyal Hizmet Birimi'nin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Üniversiteler ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi farklı kurumlarla da iş birliği yaptığını vurgulayan Başkan Ak,"Okullarımız bilim yuvası olmasının yanı sıra sosyalleşmenin de adresidir. Bugün de burada eğlenceli öğrenme aktiviteleriyle ikinci yarı yıla keyifli başlayacağız. 2'nci yarı yıl tüm eğitim camiasına hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Bütün eğitim camiasına ve öğrencilere eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde başarılar dileyen Kaymakam Dirim ise "Türkiye'de bir ilk olan Okul Sosyal Hizmet Birimi'nin Keçiören'de kurulmasından dolayı çok mutluyum. Bugünkü şenliğe destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÇOCUKLARLA OYUN KEYFİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Keçiören Gençlik Merkezi öğretmenlerinin rehberlik ettiği mendil kapmaca oyununu oynayanlar arasında Başkan Ak, Kaymakam Dirim ve Mustafa Kılıçgil de vardı. Çocukların büyüklerinden mendil kapmak için giriştiği tatlı rekabet ilginç görüntülere sahne oldu. Çocuklar şenlikte ayrıca çuval yarışı yaparak, satranç ve mangala oynayarak keyifli dakikalar geçirdiler. Etkinliğin sonunda Başkan Ak, çocukların ricasını kırmayarak birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. Daha sonra sınıfları ziyaret eden Başkan Ak öğrenciler ile sohbet ederek, "Tatilde iyi dinlemişsinizdir inşallah. Yağan kar ile bol bol kaydınız ve oyunlar oynadınız. Artık ders başı yapmaya hazırsınız. Hepinize öğretim hayatınızda başarılar diliyorum" mesajını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim