• BIST 9645.02
  • Altın 2412.522
  • Dolar 32.5925
  • Euro 34.8086
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Başkan Ahmet Kalender: Tavşanlı’da 25 Bin Emekli Var

Başkan Ahmet Kalender: Tavşanlı’da 25 Bin Emekli Var
Türkiye Emekliler Derneği Tavşanlı Şube Başkanı Ahmet Kalender ve beraberindeki heyet, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'i makamında ziyaret etti.

Türkiye Emekliler Derneği Tavşanlı Şube Başkanı Ahmet Kalender ve beraberindeki heyet, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'i makamında ziyaret etti.

Tavşanlı'da yürütülen çalışmalar ve hazırlanan projelerin önemli olduğuna dikkat çeken Ahmet Kalender, Başkan Mustafa Güler'e 2016 yılında da başarı dileklerini iletti.

Emeklileri TOKİ'nin yapacağı konutların sevindirdiğini kaydeden Ahmet Kalender, Tavşanlı'nın 25 bin emekliye sahip olduğunu hatırlatarak, " Tavşanlı Belediye Başkanımız sayın Mustafa Güler'in çalışmaları ve projeleri sayesinde ilçemiz hızla gelişmektedir. Başkanımıza 2016 yılında da başarılı çalışmalar diliyoruz. Belediye personeline kazasız, belasız, mutlu bir sene diliyorum. Tavşanlı 25 bin emekliye sahiptir. Nüfus oranına bakacak olursak Türkiye ortalamasının çok üzerindeyiz. Bizi 2015'in son aylarında mutlu eden konu TOKİ evleri olmuştur. Bugüne kadar dernek olarak 5 binin üzerinde talep aldık. Tabi ki bir çoğunun şartları tutmuyor. Yine de talepleri alarak genel merkezimize rapor ettik. Başkanımız Dağçeşme'de 118 konut yapılacağının müjdesini verdi. Esas bizi sevindiren Ömerbey mahallesinde bin konutluk arazinin tahsis edilmesidir. Bu konuda ki çalışmalarından dolayı başkanımıza teşekkür ediyoruz. Allah yeni yılda kendisine sağlık ve mutluluk versin" dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek TOKİ konutlarıyla ilgili bilgiler verdi. Ocak ayında TOKİ yetkililerinin Tavşanlı'ya gelerek çalışma yapacağını anlatan Belediye Başkanı Mustafa Güler, yapılacak evlerin yüzde 25'nin emekliye verileceğini söyledi.

Başkan Güler, "Tavşanlı'da TOKİ kanalıyla yapılacak dairelerin sayısını arttırmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Dağçeşme'de ilk etapta dar gelirli vatandaşlarımız için 2+1 modelinde toplam 118 adet konut yapılmasına ilişkin karar aldık ve ihale süreci tamamlandı. İnşaatlar başladıktan sonra yaz aylarında müracaatları kabul edeceğiz. Bilindiği üzere Ömerbey Mahallesinde de 250 dönüm araziyi yani bin konutluk alanı TOKİ'ye verdik. Burada fizibilite çalışmaları başladı. Ocak ayında TOKİ yetkilileri çalışma yaparak rapor hazırlayacaklar. Burada yapılacak konutların yüzde 25'i emeklilere verilecek. Sayıyı arttırmak isteriz ama bunun planlamasını Başbakanlık kararıyla TOKİ yapacak. Şimdiden konutlarımız Tavşanlı halkına hayırlı olsun" diye konuştu. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim