• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Acar, İddialara Belgelerle Yanıt Verdi

Başkan Acar, İddialara Belgelerle Yanıt Verdi
CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz'ın CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte yaptığı...

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz'ın CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte yaptığı basın toplantısında, kendisi hakkında ortaya attığı iddialara belgelerle yanıt veren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, hem Kocaoğlu, hem Yüksel, hem de Durmaz için sert konuştu.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz'a baskı yaptığı yönündeki iddialara Aliağa Belediyesi Meclis Salonu'nda yaptığı basın toplantısı ile cevap verdi. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, geçen hafta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile basın toplantısı yaparak belediye ile uzun süredir ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti ve Acar hakkında çeşitli iddialarda bulundu. Durmaz, sahibi olduğu evin belediye ekiplerince mühürlendiğini, işlettiği maden ocağına giden yolun iş makineleriyle söküldüğünü öne sürdü. Yüksel ise Aliağa Belediyesi tarafından yapıldığı iddia edilen uygulamaların sadece ilçe başkanına değil siyasete yapılan bir saldırı olduğunu ifade etti. İzmir Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu da, "Böyle belediye başkanlığı yapılmaz. İnsanlar bu durumdan zarar görür. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Kamunun kendisine verdiği yetkiyi bu şekilde art niyetli kullanamaz. Ben men ediyorum. Hangi belediye başkanı böyle bir şey yaparsa karşısında duracağım" ifadelerini kullandı. Acar, geçen hafta hakkında yapılan iddialara elindeki belgelerle cevap vererek hem Kocaoğlu, hem Yüksel, hem de Durmaz için sert konuştu. Durmaz için "Bence sen Aliağa'yı terk et. Çünkü sen yalancısın. Sen iftiracısın. Çünkü sen siyaset kurumunu şahsi çıkarların için kullanıyorsun" diyen Acar, Yüksel için "Parti örgütünü ayağa kaldırırmışsınız. Kalkıp gelen olursa ben de hem milletim hem teşkilatımla sizleri geliş şeklinize göre Türk adet ve örflerine uygun şekilde karşılarım, merak etmeyin" derken, "ağabey" dediği Kocaoğlu için de "Aziz Kocaoğlu güvenimi yıkmıştır" ifadelerini kullandı.

"KANUNDA UZAK, SEVİYESİZ VE ADALETSİZ"

Sözlerine, "Siyasetin çirkin yüzünden bunalmış, iftiralarla, karalamalarla, kısır çekişmelerle zaman kaybetmek istemeyen, verdiği her oy için şahsına değil ilçesine, iline yatırım bekleyen, parti siyasetine değil hizmet siyasetine susamış Aliağalılar, İzmirliler" diyerek başlayan Acar; Durmaz, Yüksel ve Kocaoğlu tarafından yapılan açıklamaları "kanundan uzak, seviyesiz ve adaletsiz bir üçleme" olarak yorumladı. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz'ın bir başkasına kiraladığını söylediği evin imar kanuna aykırı bir yapı olduğunu, elindeki fotoğraflarla açıklayan Acar, "Mimari projeye aykırı olarak yükseltilerek odalar yapılmış. Sıfır olması gerekirken imara aykırı olarak çatı yükseltilmiş. Çatı yüksekliği kanunsuz. Alt katlardaki imara aykırı açılan kapı ve pencereler de mevzuata aykırı ve plan dışı. Cezası kesilmiş, 30 gün içerisinde kanuna uygun hale getirmesi için süre getirilmiş, yerine getirmezse yıkım işlemi yapılacak. Ahmet Amca, Fatma Teyzeye hangi kanun uygulanıyorsa, ilçe başkanına da aynı kanun uygulanmaktadır. Bunun neresi zulüm? Bunun neresi adaletsizlik? İlçe başkanı olunca imar kanunu işlemiyor mu?" diye sordu.

"KENDİ OTURDUĞUM EVİ DE YIKTIRDIM"

Konuşması sırasına bir video görüntüsü açan Acar, kendisinin kirada oturduğu ev hakkında gelen şikayetler üzerine o evi de yıktırdığını izlettirdi. Acar, "Bak Özcan Durmaz şimdi seyret. Ben aynı konu ile ilgili kendi kiraladığım evle ilgili şikayet olunca ne yapmışım? Bu 1,5 yıl önce gerçekleşti. Kirada oturduğum evle ilgili şikayet geldi. Personele hep şunu dedim; "ben dahi olsam yasalar neyi emrediyorsa onu yapın." Burada ona buna göre yasa uygulanmaz. Bu her vatandaşa aynı uygulama uygulanır.

"SEN KİMSİN?"

Açıklamasında Durmaz'ın maden ocağı yolu hakkındaki iddialarına da değinen Acar şunları sözledi: "Maden ocağında üç tane yol işaretlenmiş. İzni alınıp yapılmayan yol yerine usulsüz yol yapılmış. Bunla ilgili henüz işlem yapmadık. Dönmüş bir tane daha yol açmış. Yol duruyor. Alternatif olarak bir yol daha yapmış. Burası mera. Burada kafana göre yol yapamazsın. Buradan Çanakkale yoluna çıkılıyor. Bu yola çıkan kamyonlar izin alınmadan yaptığın yol yüzünden kazaya sebebiyet verirse ne olacak? Milletin merasına, hazine arazisine kafana göre yol yapabilir misin? Bize bu konuyla ilgili BİMER'den şikayet gelip işlemlerini yapmışlar. Yol senin yolun değil. Mera alanına çökmüşsün. Mevcut kullanmaya deva ettiğin yol da usulsüz. Maden işletmenle ilgili şikayetler var. BİMER'e şikayet gelmiş, e ne yapayım? "Kendisi ulu bir ilçe başkanıdır. Bu konuda kanunsuz davranabilir" mi diyeyim? "Aman bir şey yamayalım kendisinin siyasi kimliği var" mı diyeyim? "Milletin merasına, hazine arazine yol yapabilir" diye BİMER'e cevap mı yazalım? Sen kimsin ya? Senini sıfatın hangi kanunun üstünde? Bunu Türkiye'nin hangi yerinde yapabilirsin? Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gidip kafama göre yol açabilir miyim? Ahmet Amca açabilir mi? Ben de bununla ilgili işlem yapmışım. Bir de kalkıyorsun utanmadan sıkılmadan "Serkan Acar ekmeğimle oynuyor, maden işletmeme hukuksuz giriş yapıyor" diye feryat ediyorsun. "Yetişin bana zulüm yapıyor" diye millete doğru bilgi vermeden açıklama yaptırıyorsun."

"OSCARLIK BİR OLAY, ALİAĞA'YI TERK ET"

Acar, Durmaz'ın basın toplantısında yanlış fotoğraflar gösterdiğini belirterek durumun Oscarlık bir senaryo olduğunu vurguladı. Acar, Durmaz'ın gösterdiği fotoğraftaki iş makinesinin, belediyeye ait olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: "Mükemmel bir senaryo. Özcan Durmaz'ın medyaya servis ettiği fotoğraf farklı. Bu makine bize ait değil. Bu fotoğraftaki de 2016 Oscar film ödülüne aday artistimiz. Sen bu fotoğraflarla anca Kocaoğlu'nu kandırabilirsin. Ben bu haysiyetsizliğe ne diyebilirim? Biz çalışma yaptıktan sonra bize ait olmayan makine gelip, senaryo yapıp, filmini çekip gösderiyorlar. Kocaoğlu'nun önüne bunu koyuyorlar. Ayıptır. Bu nasıl bir karakterdir, hesaptır? Bununla ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz. Oscarlık bir olay. Unutmasın ben belediye başkanlığı öncesi avukattım. Şuanda da milletin avukatıyım. Kılıçdaroğlu'nu da çağırsan Başbakan'ı da çağırsan hatta Cumhurbaşkanı'nı da çağırsan fark etmeyecek. Sana da aynı kanunlar adil şekilde uygulanacak. Bence bu saatten sonra Aliağa'yı terk et. Çünkü sen yalancısın. Sen iftiracısın. Çünkü sen siyaset kurumunu şahsi çıkarların için kullanıyorsun. Partililerine de, sana inananlara da yazık ediyorsun."

"TAKSİ DURAĞI YERİNİ BÜYÜKŞEHİR TESPİT EDİYOR"

Acar, Durmaz'ın "Meclis üyelerimize de zulüm yapıyor" sözleri ve Bahar Deniz'in eczanesinin önüne taksi durağı yapılması konusuna da şöyle açıklık getirdi: "Bahar Deniz Hanımın eczane önüne taksi durağı yapıp zulmetmişim. Ey ilçe başkanı, taksi durağı yerlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi tespit ediyor, ben değil. Burada zaten bir taksi durağı vardı. Ben eskisini aldım, tüm Aliağa'da taksi duraklarımızı yeniledim. Eskisini alıp yerine yenisi koydum. Şimdi burada huzurlarınızda hanımefendi, dürüstlüğüne inandığım Bahar Deniz Hanıma soruyorum; bu konuyla ilgili bana geldiniz, sıkıntınızı aktardınız ben de "tamam taksicilerimizle görüşeyim" dedim mi demedim mi? Esnafla görüştüm kendileri buradan ayrılmak istemediklerini iletti. Ben size geri dönüp bu bilgiyi verdim mi vermedim mi? "Bahar Hanım, ben ikna edemedim ama siz de bir esnafla görüşün ben üzerime düşeni yaparım" dedim mi, demedim mi? Yeri ben tespit etmiyorum ve sana bu konuyla ilgili her türlü yardımda bulunmuş, elimden geleni yapmışım, şimdi kalkıyorsunuz "zulüm yaptı, siyasi davrandı, adaletsizlikti" diye ilçemde ahkam kesiyorsunuz. Yazıktır. Ayıptır. İzmir Büyükşehir Belediyesi değiştirsin yerini. Bana ne. Taksici esnafımız tuvaletli ve mutfaklı durak istemiş ve ben de hediye etmişim. Gerisi beni ilgilendirmez ki. Bu işin ne tarafındayım?"

"30 MART'TA CEVAP VERECEĞİM"

Özcan Durmaz'ın toplantıda bahsettiği diğer iddialara da daha sonra cevap vereceğini ifade eden Acar, "Köy tüzel kişiliğinden devralan malları satmaya çalıştığım yalanları, belediyenin kendi elektriğini üretmek için 17 aydır uğraştığı projesi ve yatırımını, inşaat atıklarının çevre mevzuatına uygun olarak düzenli depolanmasına ve belediyenin gelir elde etmesine, milletin pislikten kurtulmasına, daha hızlı hizmet için yasal hak olan norm kadroya hemen hemen bütün kronik sorunlarımızı çözümü için gerekli olan 30 milyon lira borçlanmaya, tek "hayır" dediğiniz için 30 Mart 2016'da 24. ayımızı tamamladığımızda kitapçığımızda ve basın açıklamasında cevaplayacağım. Şeffaf ve samimi olarak. Önce bu dünyada millete, ahrette de Allaha siz hesap vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

"UYGUN ŞEKİLDE KARŞILARIM MERAK ETMEYİN"

Acar, basın toplantısında "Görünen o ki Aliağa'ya bundan sonra çok geleceğiz" diyen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile ilgili de çok sert konuştu. Sloganlarının "İzmir'e gidilen değil İzmir'den gelinen yer Aliağa" olduğunu hatırlatan Acar, "Kimileri Avcı Ramadan'a ve yapılacak iki parka, kimileri en modern plajlarımıza, kimileri yapılacak kadınlar plajımıza kimileri piknik alanlarımıza, sanat sokağımıza, kimileri de alışverişe gelecek ama sen ilçe başkanının kanunsuz, hukuksuz işleri, yalanları, iftiralarının gazına gelip seviyesiz siyasete geleceksin. Herkesin başımızın üstünde yeri var. Parti örgütünü ayağa kaldırırmışsınız. Benim bildiğim hiçbir sosyal demokrat usulsüz işler için ayağa kalkmaz. Kalkıp gelen olursa ben de hem milletim hem teşkilatımla sizleri geliş şeklinize göre Türk adet ve örflerine uygun şekilde karşılarım, merak etmeyin" dedi.

"30 MART AKŞAMI ARAYACAĞIM"

Yüksel'e, "Meclis üyeleri transferi yapıyor" demişsin. Arkadaşlarla "çürük elma" demişsin" diyen Acar, şöyle devam etti: "Buna cevap bile veremiyorum. Daha dün AK Parti'li meclis üyesine parti rozeti taktın, o da mı çürük elma? Bundan önce gelen ve gidenler de çürük elma mıydı? Ama en talihsiz, en yakışık almayan siyasi seviyesizliğin tavan yaptığı söylemi; benim tesadüf olarak seçilip belediye başkanı olmam. Ey il başkanı sen bu milleti salak mı zannediyorsun? Benim seçildiğim sandıktan Kocaoğlu da çıktı o da mı tesadüftü? Bu nasıl mantıksızlıktır ki seçmenin yanlış seçim yaptığını söyleyebiliyorsun. Seçmene saygısı olmayan, bir belediye başkanına "tesadüf" diyen il başkanına cevap vermeye inanın siyasi terbiyem müsaade etmiyor ama kendisini 30 Mart 2019 akşamı saat 22.00 da arayacağım. Eğer telefonuma çıkarsa o zaman cevabımı kendisine milletimle beraber vereceğim."

"KOCAOĞLU, GÜVENİMİ YIKTI"

Serkan Acar, toplantıdaki sözleri nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na kırıldığını belirtti. Protokol haricinde Kocaoğlu'na "ağabey tecrübenden faydalanmak istiyorum" dediğini söyleyen Acar, "Aylardır Aliağa için hazırladığım projeleri sunmak için beklediğim, Aliağa sorunları için hazırladığım çözümler için gelecek ve çözeceğiz diye hayal kurduğum, saygıda kusur etmediğim, "Büyükşehir için ne gerekiyorsa Aliağa senindir ağabey" dediğim Aziz Bey maalesef tüm güvenimi yıkmıştır. Tecrübesi ile "Serkan Acar usulsüz iş yapmaz, bunun altında ne var, bana yanlış bilgi mi veriliyor araştırın, ondan sonra toplantıya katılayım" demeyerek tecrübesine güvenimi ikinci kere yıkmıştır" diye konuştu.

"BENİ TANIYAMAMIŞ"

Kocaoğlu'nun; Aliağa'da koruması olmadan sabahlara kadar ziyaretler yaptığını bilmeden sanki bunları sadece kendisi yapıyormuş gibi konuşarak kendisi kırdığını ifadeden Acar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beni tanıyamamış. Aziz Başkan 2016 yılına gelmişiz. Yeni Şakran'dan milleten kanalizasyon olmamasına rağmen atık su parası almak ve vidanjör parası ile milleti zor duruma düşürmek mi belediye başkanlığı? 2016 yılına gelmişiz. İZSU yetkililerine yalvar yakar iş yaptırmaya çalışmak zorunda kalıyoruz. Bu mudur belediye başkanlığı ve adaleti? Çiftçimiz 274 kilometre ova yolu bekliyor. Tüm hazırlıklarımızı yaptık, sizi bekliyorduk. Bunları konuşacağımıza kanunsuz ilçe başkanınıza destek vermek midir belediye başkanlığı ve adaleti? ESHOT ile ilgili beraber çalışma yapacağımıza ilçe başkanınızın imara aykırı evinin yıkımını siyasallaştırmak mıdır belediye başkanlığı ve adaleti? Trafik problemi çözümü için projeleri konuşabilmek için aylardır bugün yarın sizi beklerken meclis üyenizin iş yerinin önüne sizin yetkinizle yapılan taksi durağı için gelip beni kınamak mıdır belediye başkanlığı ve adaleti? Eğer sizin belediye başkanlığı tarifiniz ve adaletiniz bu ise ben böyle belediye başkanı olmayacağım. Böyle adaletsizliklerin içinde de olmayacağım. Umut ediyor ve güveniyorum ki; sizi yanlış ve eksik bilgilerle buraya kadar getirdiler ve şahsi emellerine alet ettiler."

"MAKAM SENİN, MEVKİ SENİN AZİZ AĞABEY"

Acar, Kocaoğlu ile söz konusu basın toplantısı öncesi telefonla görüştüğünü, Durmaz'ın iftira attığını söylediğini, buna rağmen Kocaoğlu'nun ertesi günü açıklamaya katıldığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bugünden itibaren Aliağamıza ister yatırım yapın, ister yapmayın. İster diyalogları sıklaştırın ister uzaklaşın. Ben milletimize taahhüt ettiğim projelerin yüzde 70'ini senden bir lira alamadan bitirmişim. Eksikleri de dönem sonuna kadar tamamlayacağım. Hatta üzerine bir kitapçık daha hizmet edeceğim. 30 Mart 2019'a kadar herkesin yaptığını bu necip millet görecek ve takdirini kullanacak. Makam senin, mevki senin Aziz Ağabey. İster gereğini yap, ister siyasetini yap. Ben doğrudan dönmeyeceğim. Takdir milletin hüküm Allah'ındır. Az laf çok iş."

Başkan Acar, İddialara Belgelerle Yanıt Verdi

Başkan Acar, İddialara Belgelerle Yanıt Verdi

Başkan Acar, İddialara Belgelerle Yanıt Verdi

Başkan Acar, İddialara Belgelerle Yanıt Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim