• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Abdulkadir Çıkmaz:

Başkan Abdulkadir Çıkmaz:
GAİB Koordinatör Başkanı ve TİM Sektörel Tanıtım Grupları Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Sektörel Tanıtım Grupları global pazarlarda ihracatçılarımızın...

GAİB Koordinatör Başkanı ve TİM Sektörel Tanıtım Grupları Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Sektörel Tanıtım Grupları global pazarlarda ihracatçılarımızın etkinliğini arttırırken ürün tanıtımı yanında ülkemizin de tanıtımını ve bilinililiğini arttırmak için çalışıyor" dedi.

GAİB Koordinatör Başkanı ve TİM Sektörel Tanıtım Grupları Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Dubai Gulfood 2016 Fuarında tanıtım gruplarının stantlarını ziyaret eden Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez'e bilgiler verdi. Çıkmaz, gıda sektöründeki ürün bilinirliğini arttırmak ve ihracat artışına destek vermek için Ekonomi Bakanlığının denetiminde Türkiye İhracatçı Meclisine bağlı olarak faaliyet gösteren sektörel tanıtım gruplarının katıldıkları uluslararası fuarlarda önemli rol oynadığını ifade etti. Tanıtım Grupları Başkanı Abdulkadir Çıkmaz Ekonomi Bakanlığının koordinasyonunda TİM'e bağlı olarak faaliyet gösteren 15 tanıtım grubunun dünyanın çeşitli ülkelerinde etkin çalışmalar sürdüreceğini belirten Çıkmaz, Dubai Gulfood 2016 fuarında da tanıtım guruplarının etkili faaliyetleriyle dikkat çektiğini ifade etti. Çıkmaz, "Tanıtım grupları çeşitli sektörlerle ilgili olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne (TİM) bağlı, Ekonomi Bakanlığının kontrol ve koordinasyonuyla çeşitli bölgelerdeki ihracatçı birliklerimizin sekretaryası altında sektörel ihracat potansiyelinin artırılmasına yönelik olarak dünya genelinde faaliyetler göstermektedirler. Şu anda aktif olarak 15 sektörel tanıtım grubumuz dünyanın farklı ülkelerinde kendi sektörleriyle ilgili faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu tanıtım gruplarımız Deri Tanıtım Grubu, Fındık Tanıtım Grubu, Kanatlı Tanıtım Grubu, Kozmetik Tanıtım Grubu, Kuru Meyve Tanıtım Grubu, Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu, Makine Tanıtım Grubu, Narenciye Tanıtım Grubu, Savunma ve Havacılık Tanıtım Grubu, Seramik Tanıtım Grubu, Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu, Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu ve Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubundan oluşmaktadır. Gıda alanında faaliyet gösteren tanıtım gruplarımız Dubai Gulfood 2016'te stant açarak önemli çalışmalar gerçekleştirdi" dedi.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez'de tanıtım gruplarının çalışmalarını yakından takip ettiklerini, Ortadoğu ve Afrika pazarlarının en etkin fuarlarından birisi olan Dubai Gulfood 2016'da gıda sektörüyle ilgili tanıtım gruplarının etkin çalışmalarını görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek 2017 yılında uluslar arası fuarlarda tanıtım gruplarının daha çok etkinlik yapabilmesine imkan tanıyacak organizasyonlar gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade ederek Başkan Abdulkadir Çıkmaz ve ekibini kutladı. Dubai Gulfood 2016'a katılan tanıtım gruplarının 25 Şubat 2016'ya kadar Dubai'de ki faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi.

Başkan Abdulkadir Çıkmaz:

Başkan Abdulkadir Çıkmaz:

Başkan Abdulkadir Çıkmaz:

Başkan Abdulkadir Çıkmaz:

Başkan Abdulkadir Çıkmaz:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim