• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Başkan 500 Fidanı Kurtardı

Başkan 500 Fidanı Kurtardı
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, pazar sorunu sebebiyle atıl durumda kalan yüzlerce mavi ladini Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma...

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, pazar sorunu sebebiyle atıl durumda kalan yüzlerce mavi ladini Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Ordu Temsilciliği işbirliği ile toprakla buluşturdu.

Ordu'nun Perşembe ilçesi Kırlı Mahallesi'nde 15 yıl önce başladığı mavi ladin yetiştiriciliğinde pazar alanı oluşmaması sebebiyle yüzlerce mavi ladini elinde kalan Ali Arslan (84), durumu TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan'a bildirdi. Gözükan durumu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a açtı. Başkan Yılmaz'ın yüzlerce fidanı heba olmaktan kurtarmak için ilgili birimlere talimat vermesiyle ilk etapta yaklaşık 500 adet mavi ladin, Ordu-Giresun yolu üzerindeki yol, refüj ve kavşaklarda dikildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TEMA Ordu Temsilcisi Nilgün Gözükan, mavi ladinleri bağışlayan Ali Arslan ile birlikte Turnasuyu kavşağında fidan dikimi törenine katıldı. İlk mavi ladin'in dikimini gerçekleştiren Başkan Yılmaz, Ali Arslan'ın yıllar önce küçük bir fidan iken diktiği mavi ladinlerin bugün ağaç boyutuna geldiğini ve bunların yeşillendirme çalışmalarına katkı yapmak için bağışlamak isteğini TEMA Temsilcisi Nilgün Gözükan'a aktardığını anlattı. Gözükan'ın durumu kendisine iletmesiyle harekete geçtiklerini belirten Yılmaz, "Yüzlerce mavi ladin ağaç boyutuna gelmiş vaziyette iken devreye girdik. Nilgün hanımın koordinatörlüğünde, Ordu Büyükşehir Belediyesi organizesinde uygun gördüğümüz alanlara fidanların dikimini gerçekleştirdik. Bu mavi ladinlere büyük emek veren Ali amcamıza teşekkür ediyorum. Allah mübarek Cuma günü iyi niyetlerini kabul etsin" dedi.

Başkan Yılmaz, göreve geldiklerinden bu yana Ordu'nun ağaçlandırılmasına yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini de belirterek, "Görevde olduğumuz iki yılda 584 bin ağaç dikimi gerçekleştirdik. Ordu'nun yollarından, yol kenarlarına, refüjlerinden kavşaklarına, şehir içindeki parklardan kaldırımlara kadar 584 bin fidanı şehrin doğal kimliğine katkı sağlaması için toprakla buluşturduk. Hükümet olarak 14 yılda sadece Ordu'ya 16 milyon fidan dikimi gerçekleştirdik. Bunun sonucunda Ordu'da 14 yılda orman alanları yüzde 11 oranında arttı" diye konuştu.

TEMA Temsilcisi Nilgün Gözükan da, Başkan Yılmaz'a gösterdikleri ilgi ve alakaları için teşekkür ederek, "Bir sivil toplum kuruluşu olarak Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yeşil çevre için çalışmalarını takdirle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı. Mavi ladinleri bağışlayan Ali Arslan da Başkan Yılmaz'a "Allah sizi utandırmasın" diye dua etti.

Başkan 500 Fidanı Kurtardı

Başkan 500 Fidanı Kurtardı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim