• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Başiskele’de Özel Yetenekliler Eğitim Merkezi Protokolü İmzalandı

Başiskele’de Özel Yetenekliler Eğitim Merkezi Protokolü İmzalandı
Başiskele Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Kent Konseyi ile birlikte özel yetenekli öğrencilerin gelişimi için Başiskele Belediyesi sınırları...

Başiskele Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Kent Konseyi ile birlikte özel yetenekli öğrencilerin gelişimi için Başiskele Belediyesi sınırları içerisinde açılacak olan Özel Yetenekliler Eğitim Merkezi'nin protokol anlaşmasını imzaladı.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün ortaklaşa girişimleri sonucunda Başiskele Belediyesi sınırları içerisinde açılacak olan Özel Yetenekliler Eğitim Merkezi'nin protokol anlaşması imzalandı. Başiskele Soğuksu Restoran'da imzalanan protokolde gerçekleştirilecek olan projenin topluma olan katkıları basın, kamuoyuyla paylaşıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, "Özel gençlerimiz önceden tespit edilip, yetiştirilmez ise o topluma, o çevreye, o aileye fayda yerine zarar da verebilir. Eğer yetiştirebilirseniz aile için, çevre için, millet için ve hatta dünya için mükemmel bir insan kazanmış oluyoruz. Biz Başiskele Belediye'mizin Bahçecik bölgesinde eski bir belediye binasını şu anda tamamen özel yetenekliler eğitim merkezi olarak kullanalım diye bize ilettiler. Orası ile ilgili düzenleme çalışmaları başlatıldı. Türkiye'de bu tip çalışmalar, 3-4 tane belediye ve 3-4 tane üniversitede var. İnşallah bunların sayısı çoğalır. Kocaeli'de de ilk defa böyle bir eğitim merkezinin açılma protokolünü yapılması da çok önemli bir olay" dedi.

'Bu projenin koordinatörlüğünü Abdullah Başkanımız gerçekleştiriyor" diyen Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, "Burada Sayın Rektörümüze, Kent Konseyi Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bundan 1 yıl kadar önce Başiskelemiz ile ilgili 7 yıldızlı ilçe projesini sizlerle yapmış olduğumuz toplantı neticesinde Kocaeli ve ülke kamuoyuna duyurmuştuk. Bu yıldızlardan bir tanesi eğitimdir. Bu çalışmalar ile beraber şu anda Başiskele Belediyesi'nde tam 29 tane özel okul, 67 tane de devletimize ait okul var. Yani 100'ün üzerinde okul ile gençlerimize hizmet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Başiskele'nin eğitimdeki başarılarını paylaşan Ayaz, "Başiskele bütün sınavlarda derecede alıyor ve ilçemiz her seferinde Kocaeli birincisi oluyor. Eğitimin uzmanı üniversite biz sadece yatırımcı olarak bunun fiziki ortamını sağlamak, eğitimi vermek eğitimin kalitesini arttırmak ve bu gençlerimizi yetiştirmek üniversitemize emanet. Bize destek verdikleri için Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk'e çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"Başkanlarımıza bizi böyle güzel bir konuda bir araya getirdiği için çok teşekkür ederim" diyen Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Hülagü, "Üniversitelerin yerel yönetimleri ile alakalı çeşitli projeleri olması çok güzel. Üniversitenin eğitim anlamında yerel bazda ciddi sorumlulukları var. Bir toplumun en önemli zenginliği eğitimli insanlardır. Bu oldukça önemlidir. Yetişmiş insan gücünü en çok etkileyen şey de eğitimdir. Bir toplumda eğitim düzeyi ne kadar yukarı çıkarsa o toplumda başarı düzeyi o kadar artar. Burada 2 şeyi çok iyi ayırmak gerekiyor. Üstün yetenekli ve üstün zekalı öğrenciler. Bazen çok zeki insanların yeteneği bazı alanlarda olmaya biliyor. Bunu fark etmek çok önemli" dedi.

Başiskele’de Özel Yetenekliler Eğitim Merkezi Protokolü İmzalandı

Başiskele’de Özel Yetenekliler Eğitim Merkezi Protokolü İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim