• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Başiskele’de Hurda Araçlar Toplanıyor

Başiskele’de Hurda Araçlar Toplanıyor
Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Vezirçiftliği ve Karadenizliler mahallesinde görüntü kirliliği ve trafik sorunu olan hurda araçları...

Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Vezirçiftliği ve Karadenizliler mahallesinde görüntü kirliliği ve trafik sorunu olan hurda araçları kaldırıyor.

Hurda araçlar konusunda sık sık şikayet telefonları alan Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte harekete geçerek çalışma başlattılar. Sanayinin yoğun olduğu mahallelerden biri olan Vezirçiftliği ve Karadenizliler mahallelerinde esnaf ve mahalle sakinlerini uzun süredir rahatsız eden hurda araçlar, Zabıta ekipleri tarafından cezaları kesilerek kaldırılmaya başlandı.

Mahallede bulunan hurda araçlar kaldırılarak görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması konusunda çalışmalar devam edeceğini söyleyen Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürü İrfan Altıntaş, "Mahallemizde yer alan hurda araçların kaldırılmasıyla ilgili vatandaşlarımızdan talep geldi. Bizde bu talepler doğrultusunda ekiplerimiz ile hurda araç sahipleriyle iletişime geçerek mahallemizde hem görüntü kirliliği oluşturan hem de gece geç saatlerde bu güzergahı kullanan öğrenci ve bayan kardeşlerimizin tedirgin olarak yanlarından geçtiği bu araçları kaldırıyoruz" dedi.

Çalışmaların Vezirçiftliği ve Karadenizliler mahallelerinden başladığını söyleyen Altıntaş, "Bu bölgesi araç trafiğinin oldukça yoğun olduğu ve D-130'dan geçen araçlar için alternatif olarak kullanılan bir güzergah, bu sebeple bölgedeki trafiği de ve park düzenlemesini vatandaşlarımızın lehine gerçekleştirmek bizim görevimiz. İlçe Emniyet müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız çalışma kapsamında ekiplerimiz, hem hurda araçları hem de trafik sorununu ortadan kaldırmayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımıza duyurmak istediğimiz bir diğer husus; ilçemizde birçoğu sahipsiz olan bu araçların sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için hurda araçlar tarafımızdan alınarak yedi emin otoparkına teslim edilmeden gereğini yapmalarıdır" diye konuştu.

Hurda araçları çekiciler vasıtasıyla bulundukları yerden kaldıran ekipler, çalışmaların süreceğini söylediler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim