• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Başiskele Kar Yağışına Yenilmedi

Başiskele Kar Yağışına Yenilmedi
Başiskele Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışına rağmen yaptığı çalışmalar ile ulaşımın ve hizmetlerin aksamamasını sağladı.

Başiskele Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışına rağmen yaptığı çalışmalar ile ulaşımın ve hizmetlerin aksamamasını sağladı.

Başiskele Belediyesi'nin başarıyla gerçekleştirdiği karla mücadele çalışmalarından, yolcu taşımacılığı yapan kooperatifler, işçi servis şoförleri ve vatandaşlar memnu kaldı. Belediye ekipleri, kar yağışı ile oluşabilecek olumsuzlukları engellemek için 37 mahallede çalışma yaparak vatandaşların mağdur olmaması için yoğun mesai harcadı. Ekipler 24 saat ilçe genelinde görev yaparak kar yağışının yoğunluk gösterdiği anlarda cadde ve sokaklarda tuzlama ve kar küreme çalışması gerçekleştirdi.

Gelen acil yardım telefonlarına anında müdahale eden ekipler özellikle hasta ve yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların bulunduğu sokaklara ayrı önem gösterdi. Karla kaplı arazilerde sokak hayvanlarını da unutmayan ekipler esnaftan topladığı artık yiyecekleri belirli alanlara bıraktı. Cenazesi olan vatandaşlarında yanında olan ekipler mezarlık alanlarını da kardan temizleyerek defin işleminin sorunsuz şekilde yapılmasını sağladı.

Kış şartlarının Başiskele'de hayatı olumsuz etkilememesi için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, "Yoğun kar yağışının günlük yaşamda yol açtığı olumsuz etkileri en aza indirmeye çalıştık ve bunu başardık. Bu anlamda örnek ve gayretli çalışmalar sergileyen, özveriyle çalışan personelimize teşekkür ediyorum" dedi.

Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinden oluşan karla mücadele ekipleri 365 cadde, 2 bin 500 sokak, 6 bulvar ve meydanda, 121 personel ve 30 iş makinası ile görev yaptı. Yaklaşık bin 700 ton tuz kullanılarak yapılan çalışmalarda yollar sürekli açık tutuldu.

Başiskele Kar Yağışına Yenilmedi

Başiskele Kar Yağışına Yenilmedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim