• BIST 9677.86
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Basiad 25.yılını Kutlayacak

Basiad 25.yılını Kutlayacak
Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) kuruluşunun 25. yılını düzenlenecek bir çok etkinlikle kutlayacak.E

Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) kuruluşunun 25. yılını düzenlenecek bir çok etkinlikle kutlayacak.Etkinliklerin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan BASİAD Başkanı Abdullah Bekki Balıkesir ihracatının 2000'li yıllardan itibaren çift haneli rakamlara döndüğüne dikkat çekerek " İhracatımız 2013 yılından bu yana da durağan bir noktada ve hatta son 2 yıldan beri gerileme var. Bunların sebeplerini de içimizde tartışıyoruz"dedi.

BASİAD'ın 25. yıl etkinliklerinin tanıtıldığı basın toplantısına Başkan Abdullah Bekki, Başkan Yardımcıları Ümit Baysal,Feridun Çelik, Genel Sekreter Nuri Çakmak, Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Ulus, Selçuk Savaş, Mustafa Ercan, Sayman Üye Aytuğ Yormaz ve komite başkanı Celal Hattatoğlu katıldı. Başkan Bekki Endüstri Meslek Liselerinde Koçluk Programlarının en kısa sürede başlatılacağına dikkat çekerek "Bu çok önemsediğimiz ve önem verdiğimiz bir program. bu gün işletmelerimizde en büyük sorun yetişmiş personel problemi. Buna çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Aynı zamanda öğrencilere işletmeleri görmeleri, iş hayatını tanıma anlamında da çok büyük katkılar sağlayacağını düşündüğümüz bir proje. Bizim beklentimiz en az 50 öğrenciyi bu proje kapsamına almak ve 15 koçla bu projeyi yürütmek, şuanda sayısal anlamda hedeflerimiz bu. Projemiz başarılı olursa süreklilik arz edecek bir proje olarak düşünülebilir. Bu konuyla ilgili biz GMKA'ya bir proje hazırlayıp verdik fakat destek alamadık, ama vazgeçmiyoruz inandığımız bir proje"dedi.

HEPİMİZ BU GEMİNİN İÇİNDEYİZ

Türkiye ve Balıkesir ekonomisi hakkında da görüşlerini dile getiren Başkan Bekki "Döviz maalesef son 2 yıldan beri yükselen bir trendde ve defalarca tarihi rekorları kırdı. 2 lira seviyelerinden bu gün geldiğimiz seviyede dolar kuru 3 lira ve 3.07'lere kadarda yükseldi. Dövizin yüksek olmasının bana göre ne sanayiciye bir faydası var neden işçiye, memura, emekliye kimseye bir faydası yok ülke fakirleşiyor. Buna görede gerekli tedbirleri pozisyonları almak lazım. Hepimiz bu geminin içindeyiz, işçimizde, memurumuzda, işverenimizde, küçük esnafımızda. Bu ülkede ciddi bir dış borç var. Bu dış borç olduğu sürece de dövizin düşmesi de çok fazla beklenmiyor. Bundan 5-6 yıl önce dolar paritesi ben hatırlıyorum 1.20 idi be birebir olacakmı acaba diye bunlar konuşuluyordu. Ancak ekonomistlerin şuan ki görüşü doların 3.15 ile 2.80 bandında kalacağı bekleniyor"şeklinde konuştu.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLERE YÖNELMEK ZORUNDAYIZ

Balıkesir'in ihracatı hakkında da bilgiler veren Başkan Bekki "İhracatımız aslında ülkemizle birlikte bir paralellik gösteriyor. Bugün bakıldığında 2000'li yıllardan itibaren çift haneli rakamlara döndü Balıkesir'in ihracatı ama, 2013 yılından bu yana da durağan bir noktada ve hatta gerileme var son 2 yıldan beri. Bunların sebeplerini de içimizde tartışıyoruz. Bakıldığında bizlerde ciddi bir istihdam yaratıyoruz. Asgari ücretin yükselmesi hepimizi zorluyor aslında işveren olarak bu rakam. Ama bundan da bir şeyler çıkartmamız lazım ne yapmamız lazım verimliliğimizi arttırmamız lazım. Daha az çalışanla daha fazla iş üretmemiz lazım. İşletmelerimizi ancak bu şekilde daha rahat ayakta tutabiliriz.Çalışanlar içinde de kolay değil bu gün bin 300 lirada aslına bakıldığında bizim ülkemiz şartlarında çok iyi bir ücret olduğu söylenemez. İşletmelerde sadece asgari ücrete odaklanmamak lazım. İşletmelerimizde çalışanların belki yüzde 10'nu asgari ücret alıyor. Bunun dışında büyüyen ve gelişen bir ekonomimiz var, iyiye doğru giden bir çok şey var, ancak daha çok yolumuz ve yapmamız gereken çok şey var. Katma değeri yüksek ürünlere yönelmek zorundayız. ARGE'mizi çok çok ileri seviyelere çıkartmamız gerektiğini düşünüyorum. Yapacak çok şeyimiz var"dedi.

Basiad 25.yılını Kutlayacak

Basiad 25.yılını Kutlayacak

Basiad 25.yılını Kutlayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim