• BIST 9728.1
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Başhekim Zehir, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Başhekim Zehir, Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2015 yılında 1 milyon 300 bin hastaya poliklinik hizmeti verildi.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 2015 yılında 1 milyon 300 bin hastaya poliklinik hizmeti verildi.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Hastanedeki çalışmalar hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Çorum'dan diğer illere sevk oranlarının en alt düzeye geldiğini belirten Zehir, daha önceden Çorum'da yapılmayan birçok tedavi ve ameliyatın yapılmaya başlandığını söyledi.

Başhekim Zehir, 2015 yılında büyük çaplı ameliyat yapılan hasta sayısının 25 bin 500 olduğunu kaydederek, "Bunun içinde genel cerrahi anabilim dalında yapılan kanser hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalında yapılan kadın kanserler ameliyatlarının yanı sıra 170 tane Bypass ameliyatı, 20 kalp kapağı ameliyatı, 8 tane aort damarı, bin 250 tane diğer büyük damarların ameliyatları mevcuttur" dedi.

2015 yılında ayrıca yaklaşık 3 bin 200 hastaya anjiyo yapılığını açıklayan Sinan Zehir, bunlardan bin 100 hastanın kalp damarlarına stent yerleştirildiğini açıkladı. Başhekim Zehir, 2015 yılında uygulanmaya başlayan bazı yeni sağlık hizmetleriyle ilgili de bilgi verdi. Kardiyolojide kalp çarpıntıların elektro fizyolojik yöntemle düzeltilmesiyle ilgili başlatılan yeni tedavi uygulaması kapsamında da 51 hasta tedavi edildiğini söyleyen Zehir, kalp deliğinin de ameliyatsız yöntemle kapatılması sisteminin ise 8 hastada gerçekleştirildiğini açıkladı.

Çorum-Ankara karayolu şehir girişinde inşaatı devam eden yeni hastane binasının önümüzdeki yıl tamamlanmasının planlandığını anlatan Zehir, hastane inşaatındaki çalışmaların deprem izolatörleri nedeniyle uzun sürdüğünü kaydetti.

Yeni hastane binasının herhangi bir sarsıntıda 45 santimetre yer değiştirebileceğine dikkat çeken Zehir, "Buda 11 şiddetinde bir depreme denk geliyor. Depremde hastanelerin ayakta kalması ve deprem anında bile ameliyatların devam edebiliyor olması çok önemli" diye konuştu.

Hastaneye gelen mülteci hastaların derdini anlatmakta güçlük çektiklerini gördüklerinde, misafir olarak gördükleri mülteciler için hastanede bünyesinde 24 saat hizmet veren bir tercüman bulundurduklarını anlatan Zehir, Çorum'a sığınmış mültecilere hastane olarak ellerinden gelen her türlü kolaylığı sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin akademisyenler tarafından da tercih edilen bir üniversite hastanesi haline geldiğini ifade eden Başhekim Zehir, hastanenin şu anki akademik kadrosunun 70'i aştığını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim