• BIST 9530.47
  • Altın 2475.435
  • Dolar 32.4406
  • Euro 34.7097
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Başhekim Dost, 2015 Yılını Değerlendirdi

Başhekim Dost, 2015 Yılını Değerlendirdi
Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, 2015 yılında yapılan yenilikler, iyileştirmeler ve tamamlanan projeler konusunda basın toplantısı...

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, 2015 yılında yapılan yenilikler, iyileştirmeler ve tamamlanan projeler konusunda basın toplantısı düzenledi.

Adıyaman'ın Kahta Devlet Hastanesi'nde 2015 yılında yapılan yeniliklerin, iyileştirmelerin ve tamamlanan projeler ilgili düzenlenen basın toplantısına Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, Başhekim Yardımcısı Dt. Ferit Ünal, İdari ve Mali işler Müdürü İlhan Aslan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Celalettin İnal, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hanım İlhan ve basın mensupları katıldı.

2015 yılının Kahta Devlet Hastanesi açısında önemli bir yıl olduğunu belirten Başhekim Dost, Hekim ve sağlık personeli kadrosunun güçlendirildiğini, birçok birim ile bölümlerde iyileştirilmelerin yapıldığını ve yoğun bir çalışma temposu içerisinde 2015 yılında bir çok eksiğin giderildiğini, 2014 yılı verilerine göre müracaat sayısında %5 oranında bir artışın olduğunu belirtti.

Kahta Devlet Hastanesi'nin tercih edilen bir hastane olmasını hedeflediğini belirten Başhekim Dost, "Daha verimli sağlık hizmeti için, arena tipi alan oluşturularak, hastalarımızın doktor ve yardımcı sağlık personellerine daha kolay ulaşabilmeleri sağlanmıştır. Acil Servis hasta muayene alanımız daha önce üç muayene kabini ile hizmet vermekteydi. Muayene ve tedavi alanlarımızın yetersiz olmasından dolayı yoğunluk oluşmaktaydı. Acil Servis muayene alanımız büyütülerek toplamda altı kabine yükseltilmiştir.

İhale süreci devam eden son teknoloji MR (Emar) cihazımız 2016 yılının başlarında İlçemiz başta olmak üzere, Sincik, Gerger, Göçeri ve Samsat İlçe Devlet Hastaneleri'nden gelecek olan tüm hastalarımıza 24 saat kesintisiz hizmet verecektir.

Mevcut iki kesitli (eski) Tomografi cihazımız da hastanemiz bünyesine kazandırılan on altı kesitli yepyeni bir Tomografi cihazı ile değiştirilmiştir. Yeni cihazımızla çok daha hızlı ve kaliteli görüntüleme sağlanacaktır. Bu sayede mevcut işlemlere ek olarak BT Koroner Anjiografi ( Damarlı Anjiyografi) hizmeti de vermeye başlayacağız.

Mamografi cihazımızın hizmet vermesi ile birlikte hastalarımız Adıyaman ilimize gitmek durumunda kalmayacaktır. Cihazımızın kurulumu ve teknik personel eğitimleri tamamlandıktan sonra hasta kabulüne başlanacaktır.

Müşahede altına alınan hastalarımız için gözlem hemşireliği alanı kurulmuş olup, gözlem hemşiresi tarafından takip ve tedavileri yapılmaktadır.

Tıbbi donanımın yetersiz olmasından dolayı, kırmızı alana alınan hastalarımızın takip ve tedavilerinde sıkıntılar yaşanmaktaydı. Kırmızı alanda fiziki değişiklikler yapılarak, hastalarımıza daha etkin müdahale edilebilmesi için gerekli tüm tıbbi donanım sağlanmıştır.

Müşahede odalarında bulunan yatak başlarına tıbbi cihaz ve ekipmanların montajı yapılarak, sağlık personelinin daha etkin ve hızlı tedavi hizmeti vermesi sağlanmıştır.

Park yerinin olmaması hasebiyle, Acil Servis binamızın ön bölümünü kısmen işgal eden ambulanslarımız için olumsuz hava koşullarına elverişli, ayrıca günlük araç bakımlarının yapılabileceği iki adet park yeri yapılmıştır.

Hastalarımıza daha geniş, sağlığa uygun ve konforlu bir ortamda diyaliz hizmeti verebilmek için fiziki değişiklikler yapılarak toplamda 110 metrekarelik alandan oluşan üç adet odamız yıkılarak büyük bir salon haline getirilmiştir.

Hekim ve hemşirelerin gözlemlerini kolaylaştırmak ve diyaliz esnasında hastalarda meydana gelebilecek tıbbi komplikasyonlara karşı daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edilmesi için koridorda bulunan hemşire deski hemodiyaliz salonunun içerisine alınmıştır.

Diyaliz ünitesi sayımız 9'dan 16'ya yükseltilmiş olup, ihtiyaç duyulması durumunda toplamda 20 üniteye çıkarılabilmesi için gerekli fiziki alan oluşturulmuştur. Ayrıca yoğun bakım servisimiz de 1 adet mobil hemodiyaliz cihazı bulunmaktadır.

İlçemizde ikamet eden hastalarımızla birlikte Gerger ve Sincik ilçelerinden servis araçlarımızla transferleri sağlanan hastalarımıza da hemodiyaliz hizmeti verilmeye başlanacaktır.

Hasta ve hasta yakınlarımızın sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarına cevap verecek olan projemizin hafriyat çalışmaları devam etmektedir. Hasta ve hasta yakınlarımız hem istirahat edebilecekleri hem de bekleme yapabilecekleri bir alana kavuşacaktır. Projemizin tamamlanması ile birlikte halkımız maksimum düzeyde yararlanacaktır.

4 bin metrekarelik alanda, tüm misafirlerimizin istifade edebileceği standartlara uygun 200 araç kapasiteli modern bir otopark inşa edilerek hizmete açılmıştır.

Hastanemize muayene ve tedavi için gelen çocuklar ve yetişkin hastaların çocuklarının eğlenmeleri için hastane içerisinde oyun parkı kurulmuştur. Hastanemizin poliklinik giriş bölümünde açılan parkta hasta çocukların moral ve motivasyonunun yükseltilmesi amaçlanmıştır. Oyun parkımızda tahterevalli, oyuncak, aktivite masaları ve puflar bulunmaktadır. Çocuklar parkta hastaneye geldiklerini unuturken ailelerde sıra beklerken dinlenebilmekte veya çocuklarını izlemektedir.

Evde bakımı mümkün olmayan, tıbbi anlamda son evrelerini yaşayan hastaların süreci daha rahat ve huzurlu geçirebilmeleri için hastanemizde kurulan merkezimizdir. Merkezde hastalar ve ailelerine tıbbi, psikolojik, manevi destek verilerek yardımcı olunması amaçlanmaktadır.

Yatan hastalarımızın tedavi gördüğü süre boyunca alacağı hizmetler, hastanenin işleyişi, yardımcı olabileceğimiz diğer konular, hasta ve refakatçilerimizin uyması gerektiği kurallar hakkında hazırladığımız filmler, hastalarımızın yatışı sırasında bilgilendirme amacıyla izletilecektir. Filmlerimize ayrıca işitme engelli hastalarımıza yönelik görsel sunum entegre edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim