• BIST 9462.92
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

‘Başçalan’ tazminatı ödeyecek

‘Başçalan’ tazminatı ödeyecek
Mahkeme, yolsuzluk iddiaları için Kılıçdaroğlu’nu Erdoğan’a 20 bin TL tazminat ödemeye mahkûm etti, tapeleri ise açtırmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde kendisine “hırsız” ve “başçalan” dediği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı 200 bin TL’lik tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu’nu 20 bin TL manevi tazminata mahkûm etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2014 yerel seçimler kapsamında yaptığı mitinglerde 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyası üzerinden dönemin Başbakanı Erdoğan’a yüklenmiş, Edirne’de “Biliyorum, hırsız deyince akla o geliyor. Ben de biliyorum. O nedenle söylüyorum, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık koltuğunda şaibeli bir adam oturamaz. Hırsızı yakalamışlar akşam evde, hadi karakola gidelim diye. Hırsız bağırıyor, hayır sandığa gidelim. Başçalanın evinde saklanıyor. Başçalan ondan daha büyük çalan yok çünkü. Ne diyordu? Büyük düşün, büyük götürün diyordu; o da büyük götürüyor tabii” demişti.

Kişilik haklarının ihlal edildiğini iddia eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu aleyhinde 200 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Ankara 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, CHP Genel Başkanı’nın konuşmasında geçen tüm olgu ve olayların gerçekliği ve doğruluğunu ispatlayacaklarını söyledi.

CHP ‘İspatlarız’ dedi

Yasanın kendilerine “ispat hakkı” hakkı verdiğini söyleyen Çelik, bu kapsamda 17-25 Aralık dosyalarının getirilmesi, internete düşen Erdoğan’a ait paraları sıfırlama konuşmalarının yer aldığı tapelerle ilgili bilirkişi incelemesi yapılması, soruşturmada görev yapan savcı ve polislerin tanık olarak dinlenmesini istedi.

Davada dün de konuşan avukat, Çelik, “Bize göre konuşmaların dayanağı olan ses kayıtları gerçektir. Ses kayıtlarının incelenmesini talep ediyoruz” dedi.

17 Aralık’a dokunmadı

Yargıç Selma Durdu, tanıkların dinlenmesine ve ses kayıtlarının incelenmesine ilişkin talebin reddine karar verdi. Daha sonra duruşmaya devam eden yargıç Durdu, davanın kısmen kabulüne karar vererek Kılıçdaroğlu’nu Erdoğan’a 20 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Cumhuriyet’e konuşan Avukat Celal Çelik, “Hâkim eliyle bir hukuksuzluk yapıldı” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim