• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

'Başbakan'ın gösterdiği belge sahte' iddiası

'Başbakan'ın gösterdiği belge sahte' iddiası
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan'ın Burdur'da gösterdiği, CHP'nin yolsuzluk yaptığına dair belgenin sahte olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Burdur mitinginde CHP'ye "iftira attığını" belirterek, "Başbakan yalan söylemeye devam ediyor. CHP'nin yolsuzluk yaptığına dair gösterdiği belge sahte." dedi.

Teczan, "1960 yılında sıkıyönetim komutanlığının yayınladığı iddia edilen tebliğle CHP'nin ne ilgisi olabilir? CHP'nin yolsuzluk yaptığına dair herhangi bir belge bulamayan Recep Tayyip Erdoğan, 1960 yılındaki Örfi İdare Komutanlığı belgesi olduğunu söylediği sahte bir belgeye sığınmıştır." dedi.

"YALAN SÖYLEMEYE DEVAM EDİYOR"

CHP'li Tezcan, yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın yalan söylemeye devam ettiğini öne sürdü. Tezcan Erdoğan'ın 1960 yılında Eskişehir Örfi İdare Komutanlığı'nın tebliği olarak ifade ettiği belgede "Demokrat Partililerin tutuklanmalarının istendiğinin ve 12 uçak dolusu altın, mücevherat ve parayla kaçarken yakalandıklarının belirtildiğini" hatırlattı.

"BAŞBAKAN SÖZLERİNİ SAHTE BELGEYE DAYANDIRIYOR"

Tezcan, "Bu sözler baştan sona yalan ve iftiradır. Öncelikle 1960 yılında sıkıyönetim komutanlığının yayınladığı iddia edilen tebliğle CHP'nin ne ilgisi olabilir? CHP'nin yolsuzluk yaptığına dair herhangi bir belge bulamayan Recep Tayyip Erdoğan, 1960 yılındaki Örfi İdare Komutanlığı belgesi olduğunu söylediği sahte bir belgeye dayanmıştır. Öte yandan, 30 Mayıs 1960 tarihinde Anadolu Ajansı'nda yayınlanan Milli Birlik Komitesi'nin 28 numaralı tebliği ile Başbakanın sözünü ettiği belgenin sahte olduğu Eskişehir Örfi İdare Komutanlığı diye bir komutanlığın bulunmadığı, böyle bir tebliğinin yayınlanmadığı, bu tip sahteciliklerin görülmesi halinde derhal mahalli garnizon kumandanlıklarına haber verilmesi istendiği açıkça görülmektedir. Başbakan Milli Birlik Komitesi'nin 30 Mayıs 1960 tarihinde açıkça yalanladığı bir belgeyi gerçekmiş gibi kullanmaktan çekinmemiş, bir kere daha yalan ve iftiralarına devam etmiş. 'Yalancıdan başbakan olmaz' sözünün ne kadar haklı olduğunu göstermiştir" dedi.
www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim